Положително становище даде ВрК Правна комисия“ към Общински съвет-Варна за

...
Положително становище даде ВрК Правна комисия“ към Общински съвет-Варна за
Коментари Харесай

Одобриха новите условия за пътуване в градския транспорт на Варна

 Положително мнение даде ВрК " Правна комисия “ към Общински съвет-Варна за промяна  в Наредба за реда и изискванията за пътешестване на преференциални цени в публичния превоз на Община Варна. В нея, по думите на Тодор Балабанов – ръководител на Общински съвет - Варна, напълно се трансформира моделът на ценообразуване на абонаментните карти. При новите условия, с изключение на жителите в пенсионна възраст - хора на 65 и повече години, от понижение ще могат да се възползват и учащи се, лица с трайни увреждания и техни придружители.

Пенсионерите ще заплащат по 2 лева месечно за една вътрешноградска линия и по 8 лева за всички вътрешноградски линии.  Срещу 15 лева на месец, учащите ще могат да употребяват всички линии в чертите на града. Месечните карти за хората с увреждания за всички линии ще са от 8 лева до 25 лева За степен на увреждане от 50% до 70% Наредбата дефинира цена на карта 25 лева, от 71% до 90% ще заплащат 15 лева, а лица с увреждания над 91% – 8 лева Придружителите на тези лица могат да употребяват месечни карти за всички линии на стойност 15 лева Безплатна абонаментна карта е планувана за лица под 18 години с трайни увреждания от 50% до 100%.

Промени засягат и цените на картите без понижение. За рамките на града, според границите на Общия организационен проект са надлежно:

-   Месечна абонаментна карта за една линия - 35 лева

-   Месечна абонаментна карта за всички линии – 50 лева

-   Тримесечна абонаментна карта за една линия – 90 лева

-   Тримесечна абонаментна карта за всички линии – 135 лева

-    Шестмесечна абонаментна карта за една линия – 180 лева

-    Шестмесечна абонаментна карта за всички линии – 270 лева

-    Годишна абонаментна карта за всички линии – 520 лева

Общо заложените средства за активност " Транспорт “ за 2019 година са в размер на 8 433 200 лева С тях Община Варна ще обезпечи финансовото застраховане измененията в Наредбата и на препоръчаната обществена активност, като резервира размера на компенсацията, която се дължи на превозвача.

Предстои Наредбата да бъде прегледана и на взаимното съвещание на ПК “Финанси и бюджет “ и ПК “Транспорт “ и гласувана на съвещание на Общински съвет-Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР