Положихме много усилия и за радост колегите от разрешиха българският

...
Положихме много усилия и за радост колегите от разрешиха българският
Коментари Харесай

Борисов: ЕС разреши на бизнеса ни да не плаща по кредити в следващите месеци

Положихме доста старания и за наслада сътрудниците от позволиха българският бизнес да употребява този мораториум и да отложим заплащането на лихви или главници по заемите в идващите месеци, до момента в който трае пандемията. Това съобщи министър-председателят по време на работно заседание в Министерския съвет с членове на държавното управление. Министърът на стопанската система удостовери, че това е значима и предстояща мярка от бизнеса. „ При предния път бизнесът разсрочи над 9 милиарда лева свои заеми. Считам, че това е една от най-силните стопански ограничения. Благодаря на сътрудниците от Българска народна банка, които бяха в връзка с Европейския банков орган и се стигна до това решение. Към момента чакаме насоки съответните документи от Асоциацията на търговките банки, които да бъдат предоставени в Българска народна банка за утвърждение “, съобщи още министърът на стопанската система.

 Българска народна банка позволи на банките да удължат кредитната почивка до март Българска народна банка позволи на банките да удължат кредитната почивка до март
Българската национална банка позволи на комерсиалните банки да удължат до 31-ви март 2021 година мораторуима върху заплащанията по банковите креди...
Министърът на финансите посочи, че извънредно доста нараства доверието на международните и европейските финансови институции във връзка с България. „ Тази година се случиха няколко неща, които за нас са чест и горделивост, че се реализираха “, означи Ананиев. Той беше безапелационен, че страната ни извършва ускорено всички ограничения, поети като ангажимент, с цел да може по-бързо да се реализира конвергенцията и да влезем в еврозоната. Министър Ананиев уточни още, че България прави най-хубавата емисия на дълг за тази година. „ 2 милиарда и 500 милиона взехме заем при най-ниските равнища на обслужване на дълга и това се призна от всички интернационалните финансови институции. Освен, че влязохме в, знаете, че станахме член и на Банковия съюз – това също е едно огромно самопризнание за България. И не на последно място ние участваме постоянно в съвещанията на Еврогрупата. Нашето мнение се чува от страните членки на еврозоната - на всяко едно съвещание на Еврогрупата участва и министърът на финансите на Република България “, съобщи още Ананиев.
Министърът на стопанската система Лъчезар Борисов рапортува също за напредъка във връзка с мярката за ликвидност на засегнатите браншове от противоепидемичните ограничения, която се извършва благодарение на Национална агенция за приходите. „ Мярката е извънредно бърза, кандидатства се в границите на седмица и в къси периоди средствата би трябвало да стигнат до бизнеса “, добави министър Борисов. Той удостовери също по този начин, че отсрочената за малко мярка за така наречен огромни дребни компании с оборот над 500 000 лева още веднъж ще продължи и скоро ще бъде отворена.
От своя страна вицепремиерът подсети, че тази тип поддръжка е с европейски средства и добави, че ще бъде осъществена посредством системата ИСУН, като задачата е процедурата да бъде оптимално олекотена и поддръжката да стигне бързо до фирмите, наранени от ограничаващите ограничения поради пандемията. Вицепремиерът подсети, че посредством Европейския обществен фонд се оказва поддръжка и за заетите. „ От началото на идната година ще се продължи и с други ограничения за дейна поддръжка. Това не е причина ние да изоставяме главните си цели, ще продължим с капиталови ограничения, които подкрепят фирмите да си усъвършенстват материалната база, машинното съоръжение. Още от началото на идната година ще се вкарат ограничения в поддръжка на нововъведенията и авангардните научни проучвания “, съобщи още вицепремиерът Томислав Дончев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР