Положението в България в момента е такова, каквото е, защото

...
Положението в България в момента е такова, каквото е, защото
Коментари Харесай

Зинаида Златанова: България влезе в ЕС и заспа, а сега всичкото това спане ни се връща като бумеранг

Положението в България сега е такова, каквото е, тъй като откакто страната ни влезе в Европейски Съюз, заспа. Ние си взехме от Европа парите и спряхме да работим по промените, които трябваше да бъдат направени. И в този момент това се връща като бумеранг против страната, политиците и обществото. 

Това разяснява пред бТВ Зинаида Златанова, някогашен правосъден министър. 

За да има работеща коалиция, би трябвало да има огромна прочувствена цел, подплътена с необятно публично единодушие и нужда. Конституцията споделя, че властта произтича от народа, а не от партиите. Това доста се бърка в последно време. По медиите в последно време някакви хора изясняват, пресмятат, вършат някакви математически формули и така нататък Но не е по този начин - властта произтича от народа и това е единственото вярно. Идеята е водеща. Сега преди да имаме потребност от държавно управление, имаме потребност от маса сериозни политици, които са подготвени на доста фрапантни промени, тъй като доста сме закъснели. Когато се появи тази маса от сериозни политици, които са подготвени да извършат промените, тогава ще пристигна и държавното управление, а не противоположното, разяснява той.

А промените са напълно ясно разказани в Плана за развиване и резистентност. Това са промени в енергетиката, на зеления преход в България, законите в пазара на труда, обучение, опазване на здравето. Когато създадем тези промени ние освен ще си вземем парите, които ни се поставят от Европейски Съюз, само че ще имаме една доста друга страна. И тук преди всичко пред целия този лист са несъмнено промените в региона на правосъдната власт и антикоруцията, уточни тя.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР