Положението на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е катастрофално –

...
Положението на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е катастрофално –
Коментари Харесай

Американското разузнаване призна катастрофалното положение на въоръжените сили на Украйна в Донбас

Положението на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е пагубно – украинските военни търпят огромни загуби, бойците от ден на ден изоставят позициите си или се предават. Такива заключения бяха изразени в отчета на американското разузнаване за обстановката в Украйна, данните от който разгласява Independent, представени от Лента.ру.

В документа се показва, че съветските военни имат двадесеткратно преимущество в броя на артилерията и реактивните системи за залпов изстрел (MLRS). Ситуацията с групировката на въоръжените сили на Украйна в Донбас се усложнява в допълнение от обстоятелството, че те са съвсем изчерпали запасите си от муниции.

Също по този начин американското разузнаване обърна внимание на преимуществото на съветската войска във въздуха и означи неефективността на украинските противотанкови оръжия, защото артилерията на далечни дистанции излезе на напред във времето в борбите.

Във връзка с горните фактори бойците на украинската войска все по-често бягат от позициите си или поставят оръжие и се предават, се споделя в документа. Отбелязва се, че сега въоръжените сили на Украйна имат 550 съветски военнопленници, а съветската страна има над 5600 украински бойци.

По-рано пенсионираният полковник, боен специалист Виктор Баранец приказва за възходящата " ферментация " в редиците на въоръжените сили на Украйна. Бойците намерено подлагат на критика украинското управление, поставят оръжие и се предават, споделя Баранец. В отговор управляващите подхващат сурови ограничения против разбунилите се бойци, написа Лента.ру.

Източник: Independent и Лента.ру
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР