Полицията започва проверки за зелен сертификат и спазване на мерките

...
Полицията започва проверки за зелен сертификат и спазване на мерките
Коментари Харесай

Полицията в Карлово започва проверки за зелен сертификат

Полицията стартира инспекции за зелен документ и съблюдаване на ограниченията против разпространяване на Ковид-19 в Карлово. Ще се ревизират търговски обекти и заведения, е декларирал началникът на Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Карлово основен контрольор Сълко Литов.

Вчера Общинският спешен щаб организира съвещание по отношение на новата заповед на министъра на опазването на здравето с настоящи ограничения против Ковид 19, влизащи в действие от 00:00 часа на 21 октомври 2021 година.

Кризисният щаб се управлява от кмета на Карлово доктор Емил Кабаиванов, в него вземат участие заместник-кметовете Антон Минев и Данка Люртова, секретарят на Общината Стефан Стефанов, ръководителят на Общинския съвет Доньо Тодоров, началникът на Районно ръководство – основен контрольор Сълко Литов, шефът на Медицински център 1 – доктор Атанас Юнаков, заместник-командирът на 61-ва Стрямска бригада – полковник Мирослав Костадинов, Иван Мичев от карловската болница и общинският консултант доктор Иван Моллов. Те разгледаха противоепидемичните ограничения в заповедта на Министерството на здравеопазването и разискаха произлизащото от тях взаимоотношение сред институциите.

Към момента в коронавирус отделението в МБАЛ „ Д-р Киро Попов “ има 31 пациенти при 47 кревати, разкрити с решение на Областния спешен щаб и РЗИ, стана ясно на срещата. Медицинският център разполага с всички типове ваксини, като се следи засилен интерес към слагане на трета доза.

От идната седмица се възобновяват съвещанията на Общинската комисия за коронавирус обстановката, управлявана от Доньо Тодоров.

Членовете на Общинския спешен щаб молят за демонстрация на отговорност от всички, които досега не са ваксинирани и заплашват здравето на близките: Ваксинирайте се, пазете себе си и околните! За по-голяма сигурност поставете бустерна доза 180 дни след приключения имунизационен развой, приканиха от Кризисния щаб.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР