Полицията залови 122 водачи, употребили алкохол, в акция, насочена срещу

...
Полицията залови 122 водачи, употребили алкохол, в акция, насочена срещу
Коментари Харесай

Полицията хвана 122 пияни шофьори и кмета на Пазарджик |

Полицията залови 122 водачи, използвали алкохол, в акция, ориентирана против шофирането в нетрезво положение и след приложимост на опиати. Сред най-фрапиращите нарушавания е жена в област Плевен, засечена да ръководи с 4.13 промила алкохол.

В област Пазарджик пък е спрян лидер, подозрителен за алкохол, който отказвал да се тества, а в следствие се оказало, че е кмет на община от региона. От полицията не прецизираха коя е общината. По-късно бТВ заяви, че става въпрос за кмета на Пазарджик Тодор Попов, чиято брошура е била взета незабавно на място. Той е лишен от правото да кара за 2 години.

На територията на ОДМВР-Бургас е открит водач, управлявал в два поредни дни транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози. В Смолян е засечен лидер, карал по едно и също време на алкохол и опиати.

На територията на ОДМВР-Шумен проверяващите са засекли двама души, единият от които недееспособен и с централизация на алкохол в кръвта 2.28 промила, а транспортното средство е било с изчезнали регистрационни табели, а другият карал без да е дееспособен и с централизация на алкохол в кръвта 1.76 промила и транспортното средство не било записано по реда на закона.

Към 30 октомври междинните данни на полицията сочат, че са засечени общо 122 нарушавания, осъществени от водачи, карали с централизация на алкохол в кръвта над 0.5 промила или след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози. 33 от тях са карали с централизация на алкохол от 0.5 до 1.2 промила; 40 души – с над 1.2 промила; 49 са карали след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози.

От всички 122 случая в 89 от тях (73%) е налице състав на закононарушение по Наказателен кодекс, сочат данните.

Специализираната полицейска интервенция ще продължи до 2 ноември.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР