Полицията задържа над 1500 души и използва сила на митингите

...
Полицията задържа над 1500 души и използва сила на митингите
Коментари Харесай

Над 1500 души са арестувани на протестите в Русия

Полицията задържа над 1500 души и употребява мощ на митингите в Русия, съобщи „ Ройтерс” Десетки хиляди протестиращи настояха за освобождението на рецензия от Кремъл Алексей Навални, чиято брачна половинка също бе задържана.

Репортери на „ Ройтерс” оповестиха, че единствено в центъра на Москва протестиращите са били минимум 40 000, 10 пъти повече от данните на полицията. Министерство на външните работи на Русия реагира иронично на тази информация, пишейки в обществените мрежи: „ Защо просто не кажем незабавно 4 милиона?”.

Навални прикани своите поддръжници да стачкуват, откакто беше задържан предишния уикенд на московско летище след полет от Германия, където бе на лекуване след отравяне с нервозен сътрудник от групата на " Новичок ". Съпругата на Навални Юлия съобщи в обществените мрежи, че е била арестувана на митинга. По-късно тя беше освободена.

44-годишният юрист Навални е в московски затвор в очакване на присъдите по четири каузи, които той разказва като изфабрикувани. Той упреква президента Владимир Путин, че е поръчал убийството му. Путин отхвърли това, потвърждавайки, че Навални е част от подкрепяна от Съединени американски щати акция, чиято цел е да го дискредитира.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР