Полицията задържа двама мъже на 22 и 37 години за

...
Полицията задържа двама мъже на 22 и 37 години за
Коментари Харесай

Екшън в Генерал Тошево: Маскирани ограбиха търговски обект

Полицията задържа двама мъже на 22 и 37 години за обир в Генерал Тошево. Те влезнали с щурм в търговски обект. Маскираните разрушили вратата и нахлули към 3 часа през нощта на 29 януари, когато в обекта нямало клиенти и физическа защита, а само жена на 21 години, която работила там.

Крадците отмъкнали 5000 лв. от оборота, железен сейф с 25 000 лв., преносим компютър и мобилния телефон.  Напуснали мястото на престъплението и се разделили, като всеки се заел с друга задача по укриване на следите от закононарушението и на ограбеното - единият е направил опит да унищожи облеклата, с които е бил, а другият - да укрие открадната сума пари.

„ По-възрастният е възпроизвел изстрел с газов револвер, който носил със себе си, след което двамата са сломили съпротивата на дамата, като са я съборили на земята и са ѝ завързали ръцете зад тила с шведска лента ” , изясни представителят на Районна прокуратура – Добрич доктор Даниел Илиев.

Момичето няма физически контузии, само че е уплашено, споделя сътрудника ѝ. Младата жена не съумяла да натисне паникбутона, само че по-късно съумяла да се освободи и се обадила на телефон 112.

Двамата, посочени за причинители, са неведнъж осъждани за обири, грабежи, единият и за палежи, прецизираха от прокуратурата. Ако бъдат приети за отговорни, по-младият го грози от 3 до 10 години затвор, а по-възрастният може да получи и до 20.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР