Полицията в Южен Китай е провела парад на срама“ на

...
Полицията в Южен Китай е провела парад на срама“ на
Коментари Харесай

Парад на срама – новата анти-КОВИД мярка в Китай

Полицията в Южен Китай е провела „ церемониал на срама “ на извършители на коронавирусните ограничавания, оповестява CNN. Този спорен акт на публичен позор провокирал реакция в китайските обществени медии. 

Във вторник четирима души, облечени в защитни костюми, маски и очила, " дефилирали " през град Джингси, провинция Гуанси, като всеки носел плакати с имената и фотографията си на гърдите и гърба си. Всеки обвинен бил държан от двама чиновници, също носещи защитни костюми и защитни маски. Те били придружавани от още един патрул от служители на реда, някои от които носели картечници и били облечени в специфични униформи, до момента в който огромна навалица просто следила.
Китай сложи 13-милионен град под карантина
Четиримата били обвинени, че оказват помощ на други нелегално да пресичат границите на Китай, които били затворени по време на пандемията като част от провежданата в страната политика за „ нулева зараза с ковид “, както съобщил държавният вестник Guangxi Daily. Вестникът посочвал, че наказването „ е ориентирано към попречване на закононарушения по границата и поощряване на спазването на публичните ограничения по попречване и надзор на пандемията “.

Във вторник управляващите в Джингси публично арестували двама обвинени, упрекнати в превеждането на двама виетнамски имигранти в Китай през октомври. Според отчет на държавния уеб страница в Джингси един от имигрантите дал позитивна проба за ковид, което довело до затваряне на учебни заведения, близо 50 000 поданици били принудени да останат в домашна изолираност, а управляващите провели повече от 10 000 теста. Не е ясно дали двамата обвинени са измежду четиримата, които марширували позорно по улиците.





Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР