Полицията в Тирана използва сълзотворен газ, за да разпръсне стотици

...
Полицията в Тирана използва сълзотворен газ, за да разпръсне стотици
Коментари Харесай

Протести в Тирана, след като полицията застреля мъж за нарушаване на часа за COVID-19

Полицията в Тирана употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне стотици албанци, които стачкуваха, откакто служител на реда през вчерашния ден простреля 25-годишен мъж, който нарушил прелюдия поради новия ковид полицейски час, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Полицията първо заяви, че мъжът, който съгласно някои медии се споделя Клодиан Раша, не се подчинил на полицейско разпореждане да спре и че носел оръжие. Впоследствие полицията съобщи, че той носел предмет, който обаче не бил оръжие.

Протестиращите настояха за оставката на вътрешния министър, замеряха постройката на министерството с разнообразни предмети и възпламениха коледни дървета преди да бъдат разпръснати от полицията.

Двама служители на реда и един публицист са леко ранени. Полицаят, която е прострелял Раша, е задържан и се води следствие.

Албанският министър председател Еди Рама е в Съединени американски щати, където през днешния ден се срещна с представители на фармацевтичната компания Пфайзер и разиска с тях доставки на имунизацията им против новия ковид за Албания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР