Полицията в Сейнт Луис, щата Мисури, използва лютив спрей срещу

...
Полицията в Сейнт Луис, щата Мисури, използва лютив спрей срещу
Коментари Харесай

Сблъсъци в Сейнт Луис, след като съдът оправда полицай, застрелял чернокож

Полицията в Сейнт Луис, щата Мисури, употребява пикантен спрей против участници в всеобщи митинги, които избухнаха, откакто съдът оправда някогашния служител на реда Джейсън Стокли, който през 2011 година простреля чернокожия Антъни Ламар Смит, заяви Асошиейтед прес.

Тринадесет души са били арестувани, защото замеряли органите на реда с бутилки и други предмети и хвърляли камъни против полицейските коли. Четирима служители на реда са ранени.

Някои от протестиращите носят оръжия, което е законно в Мисури, показва АП. Засега няма известия някой да е стрелял. Като цяло митингите са мирни, единствено на моменти се стигна до напрежение, заяви полицията в Туитър.

Инцидентът, поради който чернокожите в Сейнт Луис излязоха на улиците, стана през декември 2011 година Стокли и сътрудникът му заподозрели Смит за разпространяване на опиати и се пробвали да го задържат. След гонитба с коли Стокли прострелял пет пъти Смит.

Пред съда някогашният служител на реда изясни, че обвиненият е държал револвер преди гонитбата и той се е почувствал в заплаха, заради което е стрелял. Обвинението твърдеше, че Стокли е подхвърлил оръжието в колата на Смит, само че съдията съобщи, че не са показани безапелационни доказателства в поддръжка на това изказване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР