Полицията в Пловдив залови крадците, откраднали от магазин кутия с

...
Полицията в Пловдив залови крадците, откраднали от магазин кутия с
Коментари Харесай

След кутията с дарения - още кражби в Пловдив: Задържана е група от ромския квартал „Столипиново“

Полицията в Пловдив залови крадците, откраднали от магазин кутия с дарения за болна жена . Групата е от малолетни и малолетни младежи от ромския квартал „ Столипиново “.

Групата е позната с обири от разнообразни обекти в регион „ Тракия “ в Пловдив

Младежите са известни и с други грабежи, а част от тях са престъпно проявени. Дни, откакто крадат кутията с дарения за Вили Нейкова, те лишават принудително портфейла на жена.

Снимка: bTV

„ На 6 към 20:50 ч. се получава сигнал, че е осъществен обир на жена към 63 години. Отнет ѝ е портфейл с 400 лева, като дава изложение за група от 4-5 души. Двама са малолетни, а четирима малолетни. Извършителят е 16-годишени е престъпно проявен за голям брой обири. Успяхме бързо да ги установим и се разбра, че са съпричастни към кражбите на кутиите. Имат предпочитание да възстановят сумите “, сподели Александър Костадинов, шеф на Първо районно управление (на МВР).

Момчето е част от група, извършваща набези и обири

Младежите крадат и втора кутия с дарения за човек в потребност, още веднъж в район „ Тракия “. Благодарение на записи от видеокамери полицията доближава елементарно до тях.

„ Следващата кутия са откраднали на 7 януари, влезнали са в магазина, лишили са вниманието на продавачката и едно от лицата взима кутията и напуща комерсиалния обект. Има камери и по този начин се разкрива, че същите лица са съпричастни. По предварителни данни сумите са незначителни, следва да бъде открито тъкмо какъв брой “, сподели Иван Петков, шеф на Пето районно управление (на МВР).

Част от лицата са арестувани за 24 часа, а други са разпитани като очевидци. Прокуратурата води следствие. Предстоят дейности с оглед съпричастността на групата към други сходни закононарушения.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР