Полицията в Ню Йорк арестува десетки души в централната нюйоркска

...
Полицията в Ню Йорк арестува десетки души в централната нюйоркска
Коментари Харесай

Погром в метрото на Ню Йорк заради полицаи и поскъпнало билетче ВИДЕО

Полицията в Ню Йорк арестува десетки души в централната нюйоркска гара „ Гранд Сентръл “, откакто стачкуващи нахлуха в постройката, с цел да изразят недоволството си от решението на управляващите да усили полицейското наличие в локалното метро, оповестява в. "Дейли мейл ".

Освен акцията в Централната гара на града, протестиращите също вандализираха стените на редица метростанции из града и залепиха с лепило машините, до които пасажерите би трябвало да допрат картите си за пътешестване, с цел да влязат в метростанциите.



Демонстрантите също сложиха катинари върху вратите в метростанциите, с цел да мобе хората да влизат гратис и да не заплащат билетчето с цена от 2.75 $.


Въпросните "протестни акции " се случиха най-вече във вечерния час пик в петък.


Около 500 стачкуващи се събраха в Централната гара, държейки плакати с надписи като "Полицаите вън от метрото ", "2.75 не е равно на човешки живот ". Те също упорстваха да се влага в по-голям достъп до метрото, а не да се усилват служителите на реда в него.



Хората също скандираха "На*укай го на полицията ", до момента в който чиновниците на органите на реда се опитваха да слагат необуздания митинг под надзор.

Около петима души са задържани по време на митинга в гарата, оповестява "Ню Йорк Дейли Нюз ".


По-рано този месец основният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс даде ход на следствие, което би трябвало да откри дали служителите на реда в Ню Йорк взимат под прицел единствено представители на общности с друг от бял цвят на кожата при инспекциите за гратисчии.


"Всички сме чели историите, видели сме видеата на мъже, дами и деца, които са унизени, дърпани, задържани от служителите на реда в нашето метро. Затова ние започваме следствие на това много притеснително държание ", сподели тя в изказване.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР