Полицията в Норфолк откри 250 000 долара в колата на жертвата на убийството. Семейството й се бори да си го върне.

...
НОРФОЛК — Около полунощ на 12 март 2021 г. Алиша
Коментари Харесай

НОРФОЛК — Около полунощ на 12 март 2021 г. Алиша Херефорд получава отчаяно обаждане от 23-годишната си дъщеря, което показва, че е била жертва на домашно насилие.

Херефорд „скочи в колата й и се втурна към местопроизшествието, за да я защити“, според дело, заведено от семейството й в окръжния съд на Норфолк. Малко след като Херефорд пристигна, тя и дъщеря й Морган Бейзмор бяха застреляни и убити от гаджето на Бейзмор, Кениата Джоунс.

Полицията откри телата на жените пред апартаментите на Хънтър Скуеър на улица Гоф, където Джоунс живееше с майка си. Бейзмор беше простреляна в дясното си слепоочие и пръст. 52-годишният Херефорд, пенсиониран социален работник и мениджър на програма за спешен подслон, е бил ударен два пъти в гърба и веднъж в гърдите. Джоунс избяга с кола, докато майка му се обади на 911.

Докато полицията в Норфолк работеше на мястото в часовете след убийствата, детектив Джей Си Ноел претърси колата на Херефорд за доказателства. Той намери приблизително 250 000 долара в брой в багажника и около 2100 долара фалшиви пари на задната седалка, според прокурорите.

Какво се е случило с парите в брой, остава загадка за семейството й, според делото на Херефорд син, Марвин Бейзмор, и съпругът й, Харви Херефорд, заведоха срещу града и полицията през юли 2021 г. в опит да накарат парите да им бъдат върнати.

И най-големият въпрос — кой ще може да да задържи $250 000 — все още не е решено.

Искът изброява Марвин Бейзмор, единственото оцеляло дете на Алиша Херефорд, и Харви Херефорд като съадминистратори на нейното имущество. Освен това се твърди, че парите в колата й са нейни спестявания.

Като администратори на наследство, Марвин Бейзмор и Харви Херефорд са длъжни да изплатят дълговете на наследството и да разпределят приходите на съответните наследници, се казва в делото.< /p>

„Град Норфолк, неговото полицейско управление и детектив Ноел отказват да уведомят за съществуването на средствата, дали средствата в момента се държат като доказателство или каква, ако има такава, законна полицейска цел има в задържане на споменатите средства от съадминистраторите на наследството на наследодателя“, се казва в делото.

Крис Джоунс, говорител на град Норфолк, каза, че парите са взети от полицията като доказателство в разследването на убийството. Оттогава той се съхранява в отдела за собственост и доказателства на отдела и ще остане там, докато не бъде определен правилният му собственик, каза той.

„Парите ще бъдат върнати на всеки, който докаже, че е техният законен собственик“, каза Джоунс пише в имейл до The Virginian-Pilot. „Към днешна дата двама отделни адвокати от различни фирми са се свързали с твърдението, че представляват наследството на Алиша Херефорд. Марвин Бейзмор и друга страна, Харви Херефорд, също се появиха, за да поискат парите. Никой не е показал доказателство, че те са законните собственици на парите, така че този въпрос трябва да бъде разрешен.“

Семейството на Алиша Херефорд оттегли делото си през юни 2022 г., когато адвокат Клей Мейкън информира съда, че планират да изчакат докато криминалният случай на Джоунс не бъде решен, преди да предприеме по-нататъшни действия. Марвин Бейзмор беше единственият ищец, включен в списъка по това време и беше посочен като администратор на наследството, а не като съадминистратор. Мейкън каза в четвъртък, че Харви Херефорд е подал оставка като администратор и че Марвин Бейзмор е единственият, който преследва случая сега.

Харви Херефорд не може да бъде намерен за коментар в петък. 25-годишният Марвин Бейзмор беше арестуван през юни и е държан без гаранция в регионален затвор Western Tidewater по множество обвинения, включително притежание на наркотици с намерение за продажба, носене на скрито оръжие, възпрепятстване на правосъдието и безразсъдно шофиране в опит да избегне арест .

Въпреки че законът на Вирджиния позволява на прокурорите да се стремят да конфискуват пари, свързани с незаконни дейности – като търговия с наркотици, хазарт, проституция и пране на пари – на правителството, те трябва да могат да докажат чрез „ясни и убедително” доказателство, че средствата са били обвързани с конкретно престъпление.

Такъв вид доказателства не съществуват в този инцидент, каза прокурорът на Norfolk Commonwealth Рамин Фатехи.

„В началото на този случай проучихме дали да заведем иск за конфискация на парите съгласно законите за конфискация на Вирджиния и решихме, че нямаме правно основание да го направим“, пише Фатехи в имейл до The Pilot. „Нищо в разследването не може да установи на кого са парите или от какво са получени. Наказателното дело вече е приключило и ние нямаме по-нататъшна роля в определянето на кого полицията на Норфолк ще освободи парите.

„Този ​​въпрос е за разрешаване на имуществото на жертвите и полицейското управление и техните адвокати .”

Кениата Джоунс, сега на 29 години, първоначално беше обвинен в две обвинения за убийство втора степен и използване на огнестрелно оръжие за извършване на престъпление, но й беше позволено да се признае за виновен по по-лекото обвинение за непредумишлено убийство след свидетели на инцидент отказал да сътрудничи, според прокурорите. Адвокатът на защитата на Джоунс, Джеймс Броколети, каза на председателстващия съдия за парите, открити в колата на Херефорд, и пистолет, намерен в чантата на Морган Бейзмор, което според него е доказателство, което може да се разглежда като благоприятно за клиента му.

Джоунс беше осъден миналия месец на осем години затвор. Това беше най-доброто, което можеше да получи по споразумението, което постигна с прокурорите.

Доказателствата по наказателни дела обикновено се държат от полицията, докато не приключат, което в този случай беше, когато Джоунс беше осъден, каза Крис Джоунс. Службата на адвоката на Британската общност уведомява отдела писмено, когато това се случи, каза той.

„В момента прокурорът на Британската общност съобщи, че делото се счита за приключено за тези доказателства, но това не означава, че е насочило оповестяването на доказателствата или решение на кого да бъдат предоставени доказателствата“, пише Джоунс в своя имейл. „Делото се счита за окончателно 21 дни от влизане на заповедта за постановяване на присъдата, в този случай 25 юли. Правото на обжалване е 30 дни. Според Британската общност това конкретно доказателство не е необходимо за целите на обжалването, така че най-рано то може да бъде върнато дори на 16 август.“

Но докато въпросът за законната собственост не бъде разрешен от градската прокуратура на Норфолк , никой няма да събира средствата, каза Джоунс.

Джейн Харпър, [email protected]

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР