Полицията в Лион залови заподозрян за стрелбата срещу гръцки свещеник

...
Полицията в Лион залови заподозрян за стрелбата срещу гръцки свещеник
Коментари Харесай

Арестуваха заподозрян за нападението на гръцкия свещеник в Лион |

Полицията в Лион залови обвинен за стрелбата против гръцки духовник през вчерашния ден, съобщи Euronews. 

Френският президент Еманюел Макрон назова зачестилите убийства " ислямска терористична офанзива " и разположи хиляди военни в страната.  

Вчера в черква в центъра на френския град Лион. Извършителят е избягал незабавно след офанзивата, оповестяват полицията и очевидци.

По свещеника е стреляно два пъти в коремната област, до момента в който затварял църквата. Духовникът е получил незабавна здравна помощ на място, защото животът му е бил заплашен. Откаран е в болница в тежко положение.

Преследването на нападателя е траяло няколко часа. Все още претекстът остава неразбираем. Властите са почнали следствие за опит за ликвидиране.

От полицията оповестиха, че лицето, което е арестувано, дава отговор на описанието на очевидците. По време на ареста обвиненият не е носел револвер. 

Престъплението се случва два дни след последната брутална офанзива във Франция, в която мъж влезе в черква, обезглави жена и умъртви още двама души в Ница. Преди две седмици учителят Самуел Пати бе грубо погубен в Париж, откакто посочил пред учениците си карикатури на пророка Мохамед по време на урок за свободата на изложение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР