Полицията в Киев заяви за възможността за въоръжена провокация в

...
Полицията в Киев заяви за възможността за въоръжена провокация в
Коментари Харесай

Полицията в Киев накара всички да настръхнат: Може да се повтори сценария с оръжие от миналия майдан

Полицията в Киев съобщи за опцията за въоръжена провокация в Киев. Оттам подчертаха, че почитат правото на жителите спокойно да се събират, само че приканиха уредниците това да се случи по цивилизован метод и да няма провокации. В украинската столица ограниченията за сигурност са засилени. Полицията разполага с информация за вероятни въоръжени провокации. Това оповестиха от украинското вътрешно министерство в Туитър.



От полицията прибавиха още, че повода за конфликтите пред Народното събрание по-рано през днешния ден е станал отводът на стачкуващите да върнат на стражите на реда няколко щита на служители на реда, които те са били лишили със мощ по-рано.

Днес, към 17:20 часа силоваците направиха опит да щурмуват палатковия град пред Народното събрание на страната, вследствие на което няколко деятели бяха арестувани.


По думите на протестиращите, броят на арестуваните е над 10 души.

По информация на полицията, по положение от 18:30 часа, трима от арестуваните са освободени. От полицията акцентират, че почитат правото на жителите спокойно да се събират, само че приканват уредниците това да се случва по цивилизован метод и да не бъдат проведени провокации. " Настояваме провокациите във връзка с органите на реда да бъдат прекъснати, не ограничаваме напредването или каквито и да е други права на жителите ", означи ръководителят на Националната полиция Сергей Князев, който се намира пред Върховната рада на Украйна.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!




Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР