Полицията в Италия арестува близо до Милано чеченец, който е

...
Полицията в Италия арестува близо до Милано чеченец, който е
Коментари Харесай

Италия арестува чеченец, свързан с терористичния акт във Виена

Полицията в Италия арестува покрай Милано чеченец, който е изготвял подправени документи за терористичната група, провела при започване на месеца, поше вестник „ Кориере каузи Сера “.
Полицията в Милано е съобщила през вчерашния ден за задържането на 35-годиншия Турко Арсимеков от Чечня, който изработвал и продавал онайн подправени документи. Италианските следователи са получили информация от Австрия след извършената там антитерористична интервенция.
Арсимеков е обвинен в участие в „ група от “, с която е обвързвано въоръженото нахлуване на Куйтим Фейзулай във Виена. Изданието не изключва опцията формация от някогашни бойци на Ислямска страна, завърнали се в Европа от Близкия Изток, да е обвързвана и с неотдавнашните набези в Ница и убийството в Париж на.
Според информацията, предоставена на Италия от австрийските специфични служби, Арсимеков е бил един от контактите на „ чеченското ислямистко ядро “. Следи от тази формация се появяват предходната година, когато „ австрийската полиция разбра за подготвяно нахлуване във Виена по време на коледните празници “, отбелязва изданието.
 Терористът от Виена работил самичък, чии жители са арестуваните за атентата Терористът от Виена работил самичък, чии жители са арестуваните за атентата
Видео доказателства удостоверяват теорията, че причинителят на нападението във Виена е работил самичък, заяви австрийският вътрешен минист...
Служителите от отдела по битка с тероризма в Милано са открили, че Арсимеков освен е снабдявал с документи австрийската организация, само че и е получавал непрекъснато финансиране от терористичната група, написа още в материала.
Изданието допуска, че размерът на преводите от по 300-400 евро евентуално разкрива скица за продажба и доставка на оръжие. Във връзка с това задържаният за подправяне на документи е обвинен и в присъединяване в проведена терористична активност.
След задържането на Арсимеков италианските управляващи са потърсили съдействието на съветските служби.
Арсимеков, който е жител на Русия, е бил в Италия на съображение търсене на политическо леговище. Той обжалвал отхвърли да получи такова в имиграционната работа в град Варезе, където е бил задържан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР