Полицията в Хонконг използва прекомерна сила срещу демонстранти, нарушили забраната

...
Полицията в Хонконг използва прекомерна сила срещу демонстранти, нарушили забраната
Коментари Харесай

Поредни остри сблъсъци протестиращи-полиция в Хонгконг


Полицията в Хонконг употребява несъразмерна мощ против стачкуващи, нарушили възбраната за митинги по улиците на самостоятелния район, оповестява Би Би Си, съобщи БГНЕС.

На фрагменти, публикувани в обществените мрежи, се вижда по какъв начин органите на реда бият с палки и пръскат с пикантен спрей хора в мотриса в метрото на мегаполиса.

Според изказване на управляващите, полицията се е отзовала на сигнал за нахлуване над жители от страна на „ радикални протестиращи “. Има потърпевши и задържани, само че не е ясно дали те са взели участие в демонстрациите.

В събота по улиците на Хонконг се възцари същински безпорядък. Протестиращи палиха огньове, замеряха полицията с коктейли „ Молотов “ и нападнаха държавната постройка в центъра на града.

В опит да ги разпръсне полицията употребява сълзотворен газ, водни оръдия и гумени патрони. Бунтовете избухнаха единствено ден, след ареста на няколко от водачите на протестното придвижване, които са упрекнати в организирането на неразрешени демонстрации и подстрекателство към нелегално събиране.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР