Полицията в Хасково свали днес 19 нелегални бежанци, пътували с

...
Полицията в Хасково свали днес 19 нелегални бежанци, пътували с
Коментари Харесай

19 мигранти заловени в Хасково

Полицията в Хасково смъкна през днешния ден 19 незаконни бежанци , пътували с рейс за София, заяви Българска национална телевизия.

Мъжете са от Египет и Сирия.

Те са настанени в директния център в свиленградското село Пъстрогор и нямат право да напущат Хасковска област.

Проверката на полицията откри, че бежанците са с документи и бяха предизвестени да останат на територията на района.
 Прокуратурата регистрира 1006 производства, 950 наказани и 4 оправдателни присъди за трафик
Прокуратурата регистрира 1006 производства, 950 наказани и 4 оправдателни присъди за трафик

Забелязва петкратно нарастване на противозаконната миграция по българо-турската граница

Припомняме, че през днешния ден прокуратурата регистрира 1006 производства, 950 наказани и 4 оправдателни присъди за трафик.

От 1 януари 2022 до 31 декември 2022 се вижда петкратно нарастване на противозаконната миграция по българо-турската граница спрямо 2021 година Забелязва се и нарастване на откритите мигранти навътре в страната - те са най-вече задгранични жители от Афганистан, Сирия и Мароко. Прокуратурата в никакъв случай не е серпантина с активността си и единствено за предходната година са формирани 1006 досъдебни производства.

Данните изнесе представителят на основния прокурор Сийка Милева, откакто през днешния ден се организира взаимна интервенцията на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи за противопоставяне на незаконната миграция. Милева даде обещание повече данни от днешната интервенция на следващия ден на взаимен брифинг на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи.
 При спецакция разрушиха канали за трафик на мигранти през България Обновена
При спецакция разрушиха канали за трафик на мигранти през България

Има арестувани

Мащабна интервенция против незаконния трафик на мигранти тече в цялата страна. Акцията се организира под кодовото название " Хавала ".

Става въпрос за полулегален способ за прекачване на пари, който се употребява при заплащане за образуване на трафик на хора.

Прокурори, следователи, служители на реда и жандармеристи по едно и също време са атакували уредници на канали за трафик на непознати жители от Турция, през България, за Сърбия и Румъния, а оттова - за страни от Централна и Западна Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР