Полицията в Харманли разследва смъртта на двуседмично бебе. То е

...
Полицията в Харманли разследва смъртта на двуседмично бебе. То е
Коментари Харесай

Полицията в Харманли разследва смъртта на двуседмично бебе

Полицията в Харманли проверява гибелта на двуседмично бебе. То е било докарано в болница в безпомощно положение. Стана ясно, че няколко общопрактикуващи лекари отказали да го запишат като пациент.

Детето постъпва в хасковската болница по неотложност в тежко положение. Лекарите не съумяват да го спасят, а аутопсията демонстрира недохранване и тежка зараза. Съмненията на медиците са, че за бебето не са полагани задоволително грижи. Според роднините обаче не е по този начин.

Това е третото умряло дете на фамилията, което живее във фургон в промишлената зона на Харманли при извънредно неприятни хигиенични условия. На два пъти детето е било преглеждано по неотложност от доктор, само че медиците отказвали да го поемат като пациент.

Със случая се зае районната лекарска гилдия, откъдето ще проверяват дали отводът на доктор е довел до утежняване на здравословното положение на детето.

„ Тук не става въпрос за отвод от обзор, а за отвод от вдишване на ангажимент в дълготраен план”, разясни доктор Николай Колев – ръководител на районната лекарска гилдия в Хасково.

В Харманли казусът с дефицита на персонални лекари е систематичен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР