Полицията в Германия е задържала четирима души, заподозрени в заговор

...
Полицията в Германия е задържала четирима души, заподозрени в заговор
Коментари Харесай

Спряха опит за отвличане на германския здравен министър и прекъсване на тока в цялата страна

Полицията в Германия е задържала четирима души, обвинени в скрит план за похищение на здравния министър Карл Лаутербах и разрушение на енергийни уреди, с цел да провокират спиране на електрозахранването в цялата страна, оповестява " Ройтерс ".

Двама от обвинените са се договорили с останалите да атакуван федералния министър на опазването на здравето. Информацията заяви представител на прокуратурата в Кобленц. Групировката, която стои зад чат групата Vereinte Patrioten ( " Обединени патриоти " ), е възнамерявала да провокира условия, сходни на революция, и в последна сметка да смъкна демократичната система в Германия, показаха още от прокуратурата. В изказването на държавното обвиняване се добавя, че през вчерашния ден управляващите са претърсили 20 парцела в няколко немски провинции, изземайки оръжия, в това число муниции и автомат Калашников, пари в евро и задгранична валута, както и златни кюлчета и сребърни монети.

От прокуратурата показват, че групата е възнамерявала да отвлече и други известни публични персони, само че не разкри кои са били останалите цели. Държавното обвиняване е поискало от съда непрекъснат арест четиримата арестувани. Пети обвинен към момента е на независимост.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР