Полицията в Бургас разби контрабанден наркоканал за Турция, двама мъже

...
Полицията в Бургас разби контрабанден наркоканал за Турция, двама мъже
Коментари Харесай

Полицията в Бургас разби канал за марихуана към Турция

Полицията в Бургас разруши контрабанден наркоканал за Турция, двама мъже са в ареста, оповестиха на брифинг окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и шефът на ОД Министерство на вътрешните работи старши комисар Калоян Калоянов. Задържани са над 6 кг марихуана и огромна парична сума - 309 000 евро, 20 300 $ и 5000 лева

Арестите са осъществени на 26 март. 44-годишен бургазлия е арестуван в лек автомобил, в който е открит опиатът. Марихуаната - общо шест кг и половина, разпределена в 13 пакета, е била сложена в специфичен тайник в задната част на колата. Задържан е и уредникът на канала. Това е мъж на 54 година, също от Бургас. Двамата са с натрапен от прокуратурата 72-часов арест и повдигнати обвинявания. " Мулето " Г.И., хванато с опиата, е с обвиняване за държане на високорискови наркотични субстанции, а тарторът Х.Б. е упрекнат в подбуждане и опит за контрабанда на опиати.

Има и трети участник в схемата. Той е бил хванат с парите, за които бе обявено на брифинга през днешния ден. Към този миг обаче той не е с повдигнато обвиняване. Очаква се на уредника на канала да бъде повдигнато и обвиняване за пране на пари.

" Нямаме никакво подозрение, че става дума за проведен канал за контрабанда на марихуана в Турция, където тя е доста по-скъпа ", сподели ст.комисар Калоян Калоянов. И добави, че в случай че в България 1 кг марихуана върви по към 5000 лева, то цената в Турция е сред 10 000 и 15 000 евро.

Прокурор Чинев посочи, че на този стадий става дума за съучастие, а не за проведена незаконна група. Наказанието, планувано от закона, за държане на високорисково наркотично вещество е от 3 година до12 година и санкция от 10 000 до 50000 лева, а за подбуждане - от 10 до 15 година и санкция от 100 000 до 200 000 лева, посочи прокурор Чинев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР