Полицията в Бургас арестува двама телефонни измамници, действали на територията

...
Полицията в Бургас арестува двама телефонни измамници, действали на територията
Коментари Харесай

Жертва на ало измамници: Каза ми, че детето ми е в болница, а докторът иска много пари

Полицията в Бургас арестува двама телефонни измамници, работили на територията на Айтос и Карнобат. Чрез познатата скица за подпомагане на полицейски чиновници, измамниците отмъкнали над 95 000 лв. от възрастни хора.

Задържаните са 21-годишният Петър Димитров и 25-годишният Атанас Жеков. Единият е с чисто правосъдно минало, а другият осъждан. По данни на полицията те са причинители на общо 7 телефонни измами на територията на Айтос и Карнобат, като в домовете им след претършуване са открити пари и полезности на излъганите възрастни хора.

79-годишна жена от Айтос е последната жертва на измамниците. Обадили ѝ се по домашния телефон.

„ Телефонът звъни: „ Майко, майко " и той споделя детето Ви е в болничното заведение. Болно е. Много е зле, доста пари желае докторът. За това събери пари, откри и би трябвало да дадеш парите ", споделя излъганата пред Българска национална телевизия.

Възрастната жена се усъмнила и затворила телефона. След секунди обаче още веднъж ѝ звъннали, само че този път различен мъж, който се показал за служител на реда. Това накрало 79-годишната жена да повярва. Казали ѝ, че вършат акция и трябвало да даде пари, с цел да заловен измамниците.



„ Викам аз нямам пари. Колкото пари имаш, даже ме пита злато имаш ли. Нямам крещя злато, аз споделих колкото пари имах. Нямаш ли в банката в спестовна каса и аз им споделих, имам. И аз споделих какъв брой имам, изгубената. Ами ще изтеглиш 10 000 лв., с цел да можем да ги хванем ", споделя тя.

Жената взела парите и в чанта ги оставила до един от контейнерите за отпадък в центъра на Айтос.

Петър Иванов, контрольор в "Криминална полиция " към ОД на МВР-Бургас: „ Беше получена оперативна информация за две лица, съпричастни към тези измами. Във връзка с това бяха проведени незабавни оперативни изборни мероприятия, като лицата бяха открити и арестувани директно след осъществяване на телефонна машинация ".

Милена Стойчева, наблюдаващ прокурор: „ Привлечени са като обвинени, за което се планува наказване от 1 до 8 години отнемане от независимост. Полицията към момента търси и причинителите на телефонните измами в Карнобат, с които се желаят пари от възрастни хора за лекуване на техни близки с кръвна плазма ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР