Полицията в Босна задържа днес 18-годишен младеж от западния град

...
Полицията в Босна задържа днес 18-годишен младеж от западния град
Коментари Харесай

Полицията в Босна арестува тийнейджър, който заплаши да копира стрелбата в сръбско училище

Полицията в Босна задържа през днешния ден 18-годишен юноша от западния град Бихач, който заплаши в обществените мрежи, че ще копира всеобщата пукотевица през вчерашния ден в учебно заведение в Сърбия, лишила живота на девет души, съобщи Ройтерс.

Полицията на Мюсюлманско-хърватската федерация, единия от двата самостоятелни региона на Босна и Херцеговина, задържа младежа по обвинявания в застрашаване на сигурността и тероризъм по разпореждане на прокуратурата на Унско-санския кантон, заяви пред Ройтерс представител на полицията.

Според информации младежът, разпознат от полицията с буквите А.З., и в предишното е отправял закани в обществените медии. Разследване против него предходната година е било прекъснато, защото към момента не е бил навършил пълноправие, с цел да бъде измамен под отговорност.

Средното учебно заведение в Бихач, което А.З. е посещавал, направи изказване през днешния ден, в което заяви на учениците и родителите да не изпадат в суматоха поради заканите, като посочи, че управляващите са осведомени за неговия случай.

" Това момче, което умъртви осем деца, е мега крал за мен ", написа А.З. в профила си в Инстаграм. " Отдавна приготвям нещо сходно за икономическото учебно заведение в Бихач. Ще има невиждано кръвопролитие в Бихач, заклевам се в живота си! "

А.З. визираше 13-годишното момче, което се съобщи през вчерашния ден в сръбската столица Белград, откакто взе два от револверите на татко си и умъртви осем възпитаници и охранител в коридора и в час по история в тяхното учебно заведение.

Целият район беше шокиран от всеобщото ликвидиране в учебното заведение в Белград. Според специалистите още по-тревожни са реакциите на някои младежи в обществените мрежи, които показаха поддръжка и удивление от младия стрелец.

Босненският в. " Дневни аваз " разпознава младежа от Босна като Айдин Зулич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР