Полицията в Австралия разби предполагаема контрабандна верига, опитваща се да

...
Полицията в Австралия разби предполагаема контрабандна верига, опитваща се да
Коментари Харесай

Конфискуваха контрабандни гущери за 800 000 долара

Полицията в Австралия разруши хипотетична контрабандна верига, опитваща се да изнесе локални гущери и влечуги на стойност повече от 1.2 милиона австралийски $ (800 000 долара) за Хонконг.

Трима мъже на 54, 59 и 31 години и една жена на 41 години са задържани в Сидни в границите на следствието, се споделя в изказване на полицията на Нов Южен Уелс, представено от CNN.

Операцията стартира през септември 2023 година, когато девет пакета, съдържащи 59 живи гущера, са спрени на път за Хонконг.

И четиримата обвинени членове на групата би трябвало да се изправят пред съда през януари. „ Престъпната група е хващала живи гущери и локални австралийски влечуги, с цел да ги изнася за облага в Хонконг “, се споделя в изказването на полицията.

„ Животните са били държани при неприятни условия и връзвани в дребни контейнери, когато са били опаковани за изпращане “, се прибавя в него.

От полицията показват още, че чиновниците ѝ са разкрили общо 257 гущера и три змии по време на следствието - както в пакети, по този начин и на адреси, употребявани от групата, предава Дарик.

Влечугите „ са били отведени в разнообразни зоологически градини и паркове за диви животни за обзор от ветеринар, преди да бъдат пуснати назад в дивата природа “, се прибавя в изказването.

Властите пресмятат, че гущерите костват към 5000 австралийски $ (3350 долара) всеки, което прави общо почти 1.285 милиона австралийски $ (860 000 долара).

Полицаите не прецизират за какво се допуска, че животните са жертва на контрабанда, само че Хонконг от дълго време се счита за център на незаконната търговия с диви животни заради натовареното си пристанище и статута му на вход към континентален Китай.

Световният фонд за дивата природа (WWF) в Хонконг показва, че „ екзотичните домашни любимци стават все по-популярни “ в полуавтономната китайска територия.

„ Редки типове костенурки, змии, гущери, папагали, таралежи, скорпиони и доста други се търгуват като домашни любимци “, настояват от благотворителната организация на уеб страницата си.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР