Полицията в Австралия арестува мъж във връзка с изпращането на

...
Полицията в Австралия арестува мъж във връзка с изпращането на
Коментари Харесай

Мъж е арестуван за подозрителните пратки до дипломатически мисии в Австралия

Полицията в Австралия арестува мъж по отношение на изпращането на 38 подозрителни пакета с евентуално рискови субстанции до задгранични консулства в градовете Мелбърн, Канбера и Сидни, съобщи Асошиейтед прес.

48-годишният мъж е арестуван в дома си в Шепартън, щата Виктория, нощес и е упрекнат в изпращането на рискови колета по пощата, заяви полицията. Той би трябвало да се яви пред съд в Мелбърн през днешния ден.

Около 10 дипломатически задачи, множеството в Мелбърн, оповестиха през вчерашния ден за приемане на подозрителни пакети, на някои от които било изписано "азбест ". Сред получателите са задачи на Съединени американски щати, Англия, Индия, Южна Корея, Пакистан, Израел, Швейцария и Гърция. По-рано, в понеделник, бе открита и отстранена подозрителна пратка до аржентинското консулство в Сидни.

Федералната австралийска полиция и локалната полиция във Виктория в общо известие настояват, че веществото в пакетите произхождало от вкъщи на задържания в Шепартън. До момента са открити общо 29 пакета. В момента специалисти криминалисти изследват точния състав на материалите в тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР