Полицията стартира акция Зима. От понеделник започват масови проверки на

...
Полицията стартира акция Зима. От понеделник започват масови проверки на
Коментари Харесай

Акция "Зима": Глобата за износени гуми е 50 лева

Полицията започва акция " Зима ". От понеделник стартират всеобщи инспекции на пътя готови ли са колите за студените месеци.

В първите няколко дни няма да се пишат актове. Но след 15 ноември ще ни глобяват с 50 лв., в случай че гумите ни не са със най-малко 4 милиметра грайфер.

За да ревизирате дали са износени гумите, е задоволително да имате двулевка от 2 лева Поставяме я в протектора на гумата. Ако сребърната част на монетата влезе напълно – то грайферът е по-дълбок от минимално изискваните 4 милиметра.

Снимка: btvnovinite.bg

Срещаме Вельо пред сервиз. Взел брошура преди 2 седмици, само че държи да ревизира всичко още един път преди първия сняг.

В понеделник полицията стартира инспекции. Те ще са на три стадия. Първо ще се следи за редовността на водачите, по-късно за сигурността на пешеходците, а в края на месеца и положението на транспортните средства.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Ще ревизираме и за зимна течност, за редовност на чистачките. Нека водачите зареждат колите си догоре, да си носят топли одежди “, посъветва комисар Тенчо Тенев от Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Спазвайте скоростта, дано да е по-ниска. Дистанцията е значима, изпреварванията би трябвало да се вършат, когато водачите са сигурни, че могат безвредно да я извършат “, добави и Росен Рапчев от Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.

И още – специалисти поучават през зимата наложително да сложим зимни гуми, без значение дали грайферът на летните ни гуми е над 4 милиметра.

Освен за гуми, антифриз и зимна течност за чистачките, Министерство на вътрешните работи припомня да проверим и изрядна ли е аптечката в колата.

През последните три зимни сезона в страната ни са станали над 4 500 тежки произшествия, починалите са близо 400. Затова съветът е да караме деликатно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР