Полицията ще издири и санкционира момичето, карало с 256 км/ч

...
Полицията ще издири и санкционира момичето, карало с 256 км/ч
Коментари Харесай

Полицията издирва момичето, карало с 256 км/ч по АМ „Тракия”

Полицията ще намери и глоби момичето, карало с 256 км/ч по автомагистрала „ Тракия ”. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи, съобщи NOVA. Клипът с нарушаването, който се появи в обществените мрежи, беше пуснат от модела Кристин Йорданова.

От полицията обясниха, че макар че става въпрос за видео от обществените мрежи, казусът няма да остане подценен. Униформените ще издирят притежателя на колата и по този начин ще се разбере кой е карал в съответния миг.

„ Методите да достигнем до лидера, до притежателя на автомобила, всякога са разнообразни, само че в съвсем всички случаи имаме резултат ”, разяснява гл. инсп. Лъчезар Близнаков от " Пътна полиция ".

Органите на реда са сигурни, че ще схванат къде и по кое време е снимано видеото, а водачът, за който се допуска, че е самата Кристин Йорданова, ще бъде осъден.

Румен Дунев от Българската федерация по авто спорт разяснява: „ При едно малко разлюляване на автомобила, в случай че той напусне очертанията на пътното платно, удари се в мантинела, дирек или билборд, сходни тежки конфликти завършват с съдбовен край ”.

В съответното видео освен скоростта е проблем, само че и ръководството с една ръка. „ Това е част от концентрацията, която водачът би трябвало да насочи в държанието на автомобила. Един неопитен лидер, с такива скорости, самоуверено мога да кажа, че е пасажер в личния си автомобил ”, сподели още Дунев.

Според юриста Силвия Петкова е допустимо водачите, прекрачили лимита на скоростта, да бъдат наказвани с отнемане от независимост до две години. Това е допустимо, единствено в случай че стартира наказателно гонене, а не въпросът да завърши с административно наказване.

„ Прокуратурата е тази, която би следвало да се самосезира и да направи следствие. Аз не мога да си спомня за случай, при който някой да е карал с превишена скорост и да е влезнал в пандиза ”, съобщи Петкова в студиото на „ Здравей, България ”.

И макар че черната статистика за жертвите по пътища се попълня съвсем всеки ден, а глобите за скорост са над милион и половина единствено за предходната година, водачите не престават да са самоуверени.

„ Самооценката на българина за шофьорските му качества е много висока. Данните за пътния травматизъм обаче демонстрират напълно разнообразни неща ”, счита гл. инсп. Близнаков.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР