Полицията съобщи за събрали се повече от 100 младежи в

...
Полицията съобщи за събрали се повече от 100 младежи в
Коментари Харесай

Безредиците излязоха и извън Франция: Швейцарци подкрепиха бунтовете, трошат витрини

Полицията заяви за събрали се повече от 100 младежи в града на Женевското езеро късно нощес. Те са протестирали в поддръжка на бурните демонстрации във Франция след гибелта във вторник на 17-годишен юноша от при полицейска инспекция на пътя.

Сред арестуваните от швейцарската полиция са шестима малолетни на възраст сред 15 и 17 години, както и 24-годишен мъж, прибавя Българска телеграфна агенция.

Безредиците във френските градове продължиха и в ранните часове на днешния ден, въпреки че в по-малък мащаб спрямо предходните дни, показва ДПА.

Париж, Марсилия и Лион са измежду най-силно засегнатите от протести, грабежи и разваляне на частна благосъстоятелност градове във Франция.

Безредици избухнаха в цяла Франция, както и в отвъдморските ѝ територии, в това число Френска Гвиана в Южна Америка и на карибския остров Мартиника.

Убитият от служител на реда юноша беше заровен през вчерашния ден в Нантер, покрай Париж.

Френската прокуратура стартира публично следствие за ликвидиране против обвинявания за стрелбата служител на реда, който е арестуван.

Междувременно броят на задържаните по време на петата поредна нощ на размириците, обхванали Франция, откакто във вторник служители на реда гръмнаха 17-годишен юноша в парижкото предградие Нантер, набъбна на 719, заяви вътрешното министерство, представено от Франс прес.

Според по-ранни данни, огласени от ведомството, арестуваните бяха 486. Оттам прибавиха, че насилието наподобява отслабва спрямо предходната вечер, когато бяха задържани към 1300 души.

Участници в размириците са се врязали с автомобил в дома на кмета на град южно от Париж, брачната половинка и децата му са потърпевши, заяви самият представител на локалната власт, представен от Българска телеграфна агенция.

Кметът Венсан Жанбрюн написа в Туитър, че протестиращи " са се врязали с автомобил " в дома му, след което са " запалили пожар ", до момента в който фамилията му е спяло.

" Снощи позорът и ужасите доближиха до нови небеса ", съобщи кметът на град Л`Аи ле Роз.

Инцидентът се разигра в петата поредна нощ на вълнения във Франция, където участници в безредици опожариха коли, нападнаха инфраструктура и влязоха в конфликти със силите за сигурност, откакто служители на реда гръмнаха 17-годишен юноша при опит да избегне пътна инспекция.

" Съпругата и едно от децата ми пострадаха ", съобщи Жанбрюн. " Това беше опит за ликвидиране, осъществен с неописуема измама. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР