Полицията разкри две телефонни измами, извършени във Варна и Габрово,

...
Полицията разкри две телефонни измами, извършени във Варна и Габрово,
Коментари Харесай

Полицията разкри две телефонни измами в Габрово и Варна


Полицията разкри две телефонни измами, осъществени във Варна и Габрово, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Първият случай е от 18 октомври. До разплитането на измамата се стигнало, откакто водач на такси от Севлиево непринудено предал в ОДМВР - Габрово сумата от 3800 лв., дадени му от негов сътрудник от София. Веднага била основана организация за определяне на произхода на парите и самоличността на столичанина.

В резултат на дейностите на чиновници на Групово дело " Национална полиция " и Столична дирекция на вътрешните работи станало ясно, че средствата са получени от телефонна машинация по отношение на възрастен мъж от София. Измамниците отмъкнали 5000 лв. по схемата с позвъняване от мними служители на реда.

Жертвата предала парите на таксиметров водач от София. При взаимните дейности, осъществени от ГДНП, Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР - Габрово, е открита самоличността на таксиметровия лидер. Той е открит в дома си на 20 октомври. От него е конфискуван мобилен телефон и СИМ карта, с която е водил връзката с причинителите.

Втората машинация е осъществена на 20 октомври. Потърпевшата е 93-годишна жена от Варна. Извършителите работили по схемата " освобождение на колетна пратка " и ѝ лишили 4800 лв..

След сигнал незабавно е основана организация от чиновници на ГДНП и е открит куриерът на парите - 58-годишен варненец. Мъжът е арестуван на излаз на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Русе при взаимни дейности на ГДНП, ОДМВР - Русе и ОДМВР - Варна. У него е открита отнетата сума и телефон.

Работата и по двата случая продължава под надзора на районните прокуратури в София и Варна.
 Измамник, представящ се за боен доктор, отмъкна 18 000 лв. от жена от Добрич
Измамник, представящ се за боен доктор, отмъкна 18 000 лв. от жена от Добрич

Измамникът показал, че желае да закупи къща в Добрич, като изискал пари за документи и самолетен билет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР