Полицията проверява трима топавтоджамбази за кражбата на джипа на Росен

...
Полицията проверява трима топавтоджамбази за кражбата на джипа на Росен
Коментари Харесай

МВР даде жега на топ автоджамбазите Турчина, Бабичката и Пуйката заради джипа на Плевнелиев

Полицията ревизира трима топавтоджамбази за кражба та на джип а на Росен Плевнелиев от Ринг мол. Това са Митко Турчина, Илиян Бабичката и Пуйката, написа " Телеграф ", базирайки се на информация от Министерство на вътрешните работи.

Причината е, че по оперативни данни те разполагат със супермодерната машина, с която е прихванат сигналът от отдалеченото за заключване и е подкаран джип ът. Набегът става измежду бял ден в събота пред очите на самата Деси Банова , която го е управлявала в същия ден.

" Пълен парадокс е това. Случва се за четвърти път в този мол, безусловно безнаказано и най-вероятно от една и съща незаконна група ", изясни брачната половинка на президента.

Банова отишла с модерния джип БМВ Х3 модел от 2020 година на пазар в мола на Околовръстното. Забелязала мъж с раница, който се блъснал в нея. Малко по-късно по думите й записал сигнала от отдалеченото, а различен мъж го отворил безпроблемно, качил се и избягал. Бариерите били вдигнати, което улеснило джамбазите.

По думите на Банова това било скандално и все едно престъпността се е върнала в мутренските години. " Уверих се, чух сигнала, че автомобилът е заключен. Обаче разговарях по телефона и наближавайки плъзгащата се врата, до мен много надменно се бутна един мъж с голяма раница на гърба. Може би щях да отвръщам по-бързо, тъй като бях чула за сходна скица. Усъмних се, тъй като, влизайки в мола, към този момент не виждах въпросния мъж ", описа тя пред Нова тв.

По думите й сигналът от GPS-а посочил, че возилото е тръгнало към Горубляне, само че по-късно бил заглъхнал и към този момент следите му се губели. Според Банова джамбазите са го скрили в гараж. Допълни, че джип ът е застрахован, само че се надява полицията да го откри.

Криминалисти обявиха, че машината, с която е записан сигналът и е отключен джип ът, коства 20 000 лева " Тя се модернизира през няколко месеца. Софтуерът й се ъпгрейдва в Русия главно.

Трима автокрадци от тежкия контингент разполагат с такива ", обясниха те. Характерното е, че Митко Турчина, който е измежду най-възрастните джамбази у нас, и Пуйката от Перник давали своите джаджи на други бандити да крадат с тях. Те не пипали нищо, с цел да няма защо да ги арестуват. И двамата са с доста престъпни прояви и се водят за именити в този бизнес. Третият – Илиян Бабичката, също е арестуван неведнъж, само че по-късно пускан.

И тримата не са спирали през годините да въртят бизнес с крадени коли. Тепърва те ще бъдат проверявани дали стоят зад кражба та на джип а на Плевнелиев и на кого са дали машините си.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР