Полицията подозира 17-годишен младеж за кървавия терор в Барселона, който

...
Полицията подозира 17-годишен младеж за кървавия терор в Барселона, който
Коментари Харесай

Ето го масовият убиец в Барселона: Той е само на 17

Полицията подозира 17-годишен юноша за кървавия гнет в Барселона, който в четвъртък вечер взе 13 жертви и рани над 100 души. Tой е брат нa Дрис Оукабир - един от арестуваните след атентата.

27-годишният Дрис самичък отишъл в полицията, незабавно откакто схванал, че управляващите го търсят. Той твърди, че по-малкият му брат Муса Оукабир е откраднал паспорта му, с цел да може да наеме два минивана на негово име.

Единият бус в действителност е бил употребен за офанзивата, а другият е бил паркиран на известно разстояние. Смята се, че нападателят - най-вероятно Муса, е възнамерявал да избяга с него.

Припомняме, че в четвъртък вечерта към 18 ч. локално време бял миниван се вряза в будка за продажба за вестници на площад " Каталуня ", покрай централния бул. "Ла Рамбла”, блъскайки на зиг-заг по пътя си преминаващите оттова хора.

Колата се е движила към 600 метра с 80 км/час. Полицията разгласи четвърто равнище на опасност от терористична офанзива.



Броят на починалите в офанзивата досега е 13, само че евентуално ще станат и повече. потърпевши са към 100 души от 28 разнообразни националности - множеството туристи. 16 са тежко ранени и са в сериозно положение, с заплаха за живота. Сред жертвите и потърпевшите има и дребни деца.

Двама българи са в неопределеност след атентата в Барселона. Близките им са подали сигнал до посолството ни в Мадрид, че нямат връзка с тях.

Трима са към този момент арестуваните за снощния атентат в Барселона. Информацията потвърдиха и органите на реда. Третият човек е бил арестуван тази заран в градчето Рипол. Именно там бе арестуван и първият обвинен Дрис Укабир, за който след това стана ясно, че не е обвързван с терористичните офанзиви.

" В Рипол, в границите на полицейската интервенция по отношение на терористичните набези в Барселона и Камбрилс, бе арестуван и трети човек ", заяви посредством акаунта си в Twitter полицията на Каталуния.

По-рано полицията в град Алканар арестува още един човек по съмнение за връзка с терористичните офанзиви. За него бе обявено, че мъжът е родом от Мароко, само че се е преселил в Испания.

pic.twitter.com/xlfzRDrx4O
— Jesús García Bueno (@jesusgbueno) August 17, 2017
За всички задържани досега управляващите не са имали никакви данни, стана ясно от изказване на Хавиер Сарагоса, консултант на основния прокурор на Испания за битка с тероризма. Той изясни, че при предходни следствия нито едно от арестуваните лица не е попадало в полезрението на органите на реда. Имената им също не са били засичани на никое място.

Въпреки осъществените нощес атентати, Сарагоса означи, че испанските антитерористични служби са работили доста добре през последните години и са предотвратили редица набези, съобщи " РИА Новости ".

Джихадистка клетка от 8 членове стои зад организирането на атентата в Барселона, твърди източник на Reuters измежду испанските правосъдни управляващи. Според него сега управляващите имат данни и че същите са подготвяли и друга офанзива. При нея са възнамерявали да взривят газови бутилки.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР