Полицията не е употребявала оръжие или физическа сила при акцията

...
Полицията не е употребявала оръжие или физическа сила при акцията
Коментари Харесай

МВР: Не сме стреляли срещу Зайков, заградихме го в полето

Полицията не е употребявала оръжие или физическа мощ при акцията по залавянето на търсения на две убийства в Костенец Стоян Зайков.
 Убиецът от Костенец Стоян Зайков се е самоубил  Министерство на вътрешните работи изтегля близки на търсения Стоян Зайков, уголемява периметъра на търсене  Ловна пушка и огромен брой муниции са открити в скривалището край Костенец
Снощи бе обявено, че след 20-дневно търсене Министерство на вътрешните работи е разкрило беглеца, а по време на полицейската акция той се е самоубил.

" Това, което мога да кажа сигурно е, че за първото ликвидиране в Костенец на 9 против 10 май е причинител и е повдигнато обвиняване на Стоян Зайков ", съобщи на брифинг шефът на ОД на МВР-София комисар Николай Спасов.

Сигналът за местоположението на търсения не е подаден от жители. Открит е бил с помощта на работата на полицията. " От разбора, който направиха сътрудниците от психоинститута към Министерство на вътрешните работи, се откри, че той се е придвижвал ", сподели комисар Спасов. По думите му Зайков е бил непрекъснато в придвижване, изминавал е към 20 км дневно. Няма данни дали е имал помощници.

Как е бил открит?

Снощи полицията забелязала лице, което дава отговор на описанието. След това подхващат дейности да го заградят, само че в този миг се чули изстрели от полето. Полицаите също са произвели предупредителни изстрели. По-късно разкрили, че издирванията се е самоубил - най-вероятно със самоделно оръжие.  На този стадий не може да се каже дали то е същото, с което е погубен и съседа на Зайков.

Стоян Зайков бе търсен за убийството на 38-годишната му някогашна жена Милена Шишкова, която бе открита мъртва на 9 май в Костенец. Пет дни по-късно бе открит погубен и комшия на Зайков. В продължение на 20 дни Министерство на вътрешните работи търси обвинения, а негови близки бяха евакуирани от Костенец от основание за сигурност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР