Полицията на Обединеното кралство разследва доклад за сексуално насилие след обвиненията на Ръсел Бранд

...
Столичната полиция на Лондон съобщи в понеделник, че разследва обвинение
Коментари Харесай

Столичната полиция на Лондон съобщи в понеделник, че разследва обвинение за сексуално насилие през 2003 г., след като съвместно разследване на комика и актьора Ръсел Бранд от три британски медии беше публикувано в събота.

The Sunday Times, The Times и Channel 4's “Dispatches” публикуваха разследване, в което четири жени твърди, че Бранд ги е насилвал сексуално в отделни случаи между 2006 и 2013 г. Една от жените каза, че е била на 16, а Бранд е бил на 31 по време на предполагаемото нападение в Лондон.

Без да назовава името на британския комик – който отрича обвиненията – говорител на Met каза в понеделник: „Наясно сме с репортажи от The Sunday Times и Dispatches на Channel 4 относно твърдения за сексуални престъпления.

„В неделя, 17 септември, Met получи доклад за сексуално посегателство, за което се твърди, че е извършено в Сохо в централен Лондон през 2003 г. Служителите са в контакт с жената и ще й осигурят подкрепа.“

Даунинг стрийт също коментира твърденията в документалния филм.

„Това са много сериозни и тревожни обвинения“, каза официалният говорител на премиера Риши Сунак в понеделник. „Метрополицията помоли всеки, който смята, че е бил жертва на сексуално насилие, да се яви, за да говори с полицаите.“

Бранд превантивно отрече обвиненията във видео, публикувано на неговата потвърдена страница в Instagram, което той сподели в петък, преди докладът да бъде публикуван. Във видеото Бранд описа твърденията като „много сериозни обвинения, които абсолютно опровергавам“.

Жените са избрали да не бъдат идентифицирани по име в доклада, според The ​​Times. Си Ен Ен не е успяла да провери независимо техните твърдения.

 Бранд свири в лондонския Troubabour Wembley Park в събота. class= Бранд свири в лондонския Troubabour Wembley Park в събота. Джеймс Манинг/PA/AP

Предстоящото шоу на Бранд в Theatre Royal Windsor за турнето му „Bipolarisation“ беше отложено след публикуването на съвместното разследване.

Театърът сподели изявление от организаторите на турнето, в което се казва: „Отлагаме тези няколко оставащи благотворителни шоута за набиране на средства за пристрастяване, не ни харесва да го правим – но знаем, че ще разберете.“

Медийните компании започват разследвания

Обвиненията срещу Бранд – който беше видна фигура в множество британски телевизионни канали през периода, в който са извършени предполагаемите нападения – накараха медийните компании, които преди са наели Бранд, да започнат вътрешни разследвания.

 Ръсел Бранд говори на сцената по време на MusiCares Личност на годината в чест на Aerosmith в West Hall в конгресния център на Лос Анджелис на 24 януари 2020 г. в Лос Анджелис, Калифорния. Ръсел Бранд говори на сцената по време на MusiCares Личност на годината в чест на Aerosmith в West Hall в конгресния център на Лос Анджелис на 24 януари 2020 г. в Лос Анджелис, Калифорния. Лестър Коен/Гети изображения

Говорител на BBC каза в неделя: „Документалният филм и свързаните с него доклади съдържаха сериозни твърдения, обхващащи няколко години. Ръсел Бранд е работил по радиопрограми на BBC между 2006 и 2008 г. и ние спешно разглеждаме повдигнатите проблеми.

BBC е „развила подхода си“ към талантите и оплакванията през последователните години, добави говорителят, и има „ясни очаквания относно поведението на работното място“. Разпространителят „винаги ще изслушва хората, ако изкажат някакви притеснения, по всеки въпрос, свързан с всеки човек, работещ в BBC, минал или настоящ“.

Channel 4 също премахна всички програми, свързани с Brand, от своята онлайн платформа.

„Премахнахме цялото съдържание, включващо Ръсел Бранд, докато разглеждаме въпроса. Това включва епизоди от Great British Bake Off и бокс сетовете на Big Brother, в които той се появи“, каза говорител на Channel 4 пред The ​​Telegraph в неделя вечерта.

Кариерата на Ръсел Бранд

Бранд отрече твърденията, които според него са му били дадени „в писмо и имейл“ от „телевизионна компания от мейнстрийм медии“ и „вестник“. Бранд не назова организациите, но каза, че съобщенията изброяват „литания от изключително груби и агресивни атаки“.

„Сред тази литания от удивителни, доста барокови атаки, има някои много сериозни обвинения, които аз напълно опровергавам“, каза Бранд във видеоклипа си, споделен в социалните медии.

Бранд сподели видеото със своите 11,2 милиона последователи в X, бивш Twitter, и своите 3,8 милиона последователи в Instagram.

Бранд спечели слава като комик и актьор, появявайки се първоначално в британски телевизионни риалити предавания и филми, а по-късно и в редица холивудски филми.

През последните години той изгради огромна дигитална платформа около уелнес.

Ейми Касиди, Лорън Кент, Дан Хечинг и Алекс Харди от CNN допринесоха за репортажите.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР