Полицията на Каталуния задържа 22-ма сепаратисти при мащабна операция с

...
Полицията на Каталуния задържа 22-ма сепаратисти при мащабна операция с
Коментари Харесай

Полицията в Каталуния задържа 22-ма високопоставени сепаратисти

Полицията на Каталуния задържа 22-ма сепаратисти при огромна интервенция с кодово наименование " Стела ", извършена в Барселона, Таррагона и Херона, съобщи Дойче веле.

Съобщава се, че са извършени 50 обиска, конфискувани са документи от локални институции.

Между арестуваните има високопоставени чиновници на каталунската администрация, кметове, някогашни и настоящи депутати от локалния парламент.

Към тях се насочат голям брой обвинявания, измежду които потребление на служебно състояние за незаконни цели, подправяне на финансови документи, нецелево потребление на държавни фондове.

В акцията са взели участие над 500 полицейски чиновници.

Според данни на испанската национална полиция, представени от Дойче веле, финансовите средства, които ръководещите Каталуния сепаратисти са отклонили от държавния бюджет, са сред 2 и 17 милиона евро. Предстои сумата да бъде конкретизирана.

Злоупотребите са осъществени за да се финансират действия за обособяване на Каталуния от Испания: пропагандни акции и финансиране на сепаратистки организации. Има съмнения, че част от средствата е била употребена за основаване на инфраструктура в чужбина, с помощта на която в този момент някои някогашни локални служители и политици обитават зад граница и се укриват от испанското правораздаване.

Според полицията, някои корумпирани сепаратистки функционери може да са отклонявали държавни средства и за персонални потребности. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР