Полицията на Хамас арестува днес палестинец, заподозрян, че е сред

...
Полицията на Хамас арестува днес палестинец, заподозрян, че е сред
Коментари Харесай

Хамас арестува предполагаем джихадистки водач

Полицията на Хамас арестува през днешния ден палестинец , обвинен, че е измежду водачите на джихадистко придвижване, заяви източник от структурите за сигурност, представен от Агенция Франс Прес.
 
" Тази заран силите за сигурност арестуваха 27-годишния Нур Иса, лидер от идеологически отклоняващо се придвижване от лагера Бурейдж в центъра на Газа , както и други лица ", посочи източникът, употребявайки нормалния израз, с който Хамас посочва джихадистки организации от рода на групировката " Ислямска страна ".
 
Службата за вътрешна сигурност на Хамас удостовери във Фейсбук, че е направила арести, без да посочи броя и самоличността на арестуваните палестинци.
 
Арестувани са четирима членове на " Ислямска страна " , в това число Нур Иса, които са били търсени над една година, посочи представител на Хамас, представен от ДПА. Движението Хамас, което е на власт в Газа от 10 години насам, има съперници в лицето на дребни групировки, някои от които - повлияни от ИД.
 
През август палестинец, обвинен във връзки с ИД, се самовзриви в южната част на линията Газа, на границата с Египет, и умъртви охранител от Хамас, след което придвижването извърши арести, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР