Полицията на бразилския Рио де Жанейро задържа близо 150 души,

...
Полицията на бразилския Рио де Жанейро задържа близо 150 души,
Коментари Харесай

Арестуваха 150 клоуна на карнавала в Рио

Полицията на бразилския Рио де Жанейро задържа близо 150 души, дегизирани в костюми на клоуни, които по време на карнавала в града се занимавали с грабежи и въоръжени кражби, написа в. "Монитор ".

Хайката, по време на която били прибрани разбойниците клоуни, е осъществено на бул. "Президент Уилсън " и други улици в централния регион на Рио де Жанейро, където се намират доста административни и офис здания. Полицията е заловила обвинен с револвер, патрони и граната, както и ограбена благосъстоятелност: пет мобилни телефона, часовник и две портмонета. За да бъдат доставени арестуваните в полицейското ръководство, са били нужни цели три рейса, написа Globo.com.

Въпреки карнавалните костюми и грима, покриващ лицата на обвинените по време на закононарушенията, петима души са разпознали клоуните на разбойници в полицейското ръководство. В резултат на това 10 обвинени са били оставени в ареста, написа UOL.

Церемонията по откриването на карнавала в Рио де Жанейро се състоя на 9 февруари. На улиците, крайбрежните алеи и площадите на града се организират шествия и надпревари по самба. Празникът, предхождащ Великия пост, ще продължи до 19 февруари.

В неделя 11 февруари няколко души, участващи в карнавални процесии по улиците, са станали жертви на грабежи в региона на плажовете Копакабана и Ипанема. Именно там се е завързала престрелка сред нарушители и чиновници на правоохранителните органи, която хубавичко наплашила минувачите. Мнозина от тях се изпокрили в околните магазини и кафенета.

В дните на карнавала в Рио де Жанейро се стягат ограниченията за сигурност. За тази цел през тази година в града са изпратени спомагателни 17 000 полицейски чиновници от други обитаеми места.

Единственото място, което остава незасегнато от карнавалната атмосфера е фавелата Росиня, в която от 18 септември не стопира войната сред разнообразни групировки на наркотрафиканти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР