Полицията можеше да арестува Кристиян Христов след пресконференцията, а не

...
Полицията можеше да арестува Кристиян Христов след пресконференцията, а не
Коментари Харесай

Щом прокуратурата и МВР на Радев се обединиха – защо ГЕРБ и ПП-ДБ да не могат да направят правителство?


Полицията можеше да арестува Кристиян Христов след конференцията, а не преди нея

Екип на ГДБОП арестува Кристиян Христов пред постройката на Българската телеграфна организация. Това се случи броени минути преди планувана конференция на притежателя на „ Изамет “ за „ Осемте джуджета “. Екшънът се разиграва на фона на разпити на някогашни миски по точещото се към този момент 100 години и прекъснато в Испания така наречен следствие „ Барселонагейт “.

„ Формалният притежател на сдруженията „ Изамет “ Кристян Христов е забъркан в абсурда, станал прочут като „ Осемте джуджета “. Работил е за Любена и Петьо Петрови и е осведомен с порочните практики за преодоляване на прокуратурата и други държавни структури “, гласеше анонсът за конференцията.

Какво се очакваше да каже Христов, че трябваше да бъде спретнат в подобен мълниеносен порядък?

Светлина върху този въпрос хвърля изявление на задържания пред Bird.bg 20 минути преди ареста. За Иван Гешев той твърди, че е бил измежду най-честите гости в ресторант на към този момент оповестения за търсене Пепи Еврото, а брачната половинка на Гешев била близка другарка на някогашната жена на Еврото –  Любена, като двете делели офис на Позитано зад Съдебната палата. Но Гешев бил по-близък с Любена, в сравнение с с Пепи. „ Любена беше близката другарка на Гешев, те пиеха и пушека пури доста откакто Петьо Еврото се беше напил и прибрал вкъщи ”, твърди задържания Кристян Христов в изявлението.

Дава и обилно заричане: „ Сега ще разкрия доста неща на конференцията, като по-късно ще ви дам в детайли изявление, като ще ви осигуря, по този начин, аз знам, че задачата е да има сензация, пред всяка медия аз ще покажа нещо, което няма да демонстрирам пред останалите. Разполагам със ужасно доста доказателства “.

20 минути по-късно – арест.

Думите на Кристян Христов остро си опонират с изказванията на самата Любена пред Антикорупционния фонд.

Тя е станала очевидец на прокуратурата и разгласи, че опасността против Иван Гешев идва точно от някогашния ѝ мъж. „ Изразите в писмото до Иван Гешев са изрази, които Петров употребяваше по пет-шест пъти дневно. Няма вид това писмо да е писано от различен човек “, безапелационна е Любена Петрова в изявлението.

Тя твърди, че в никакъв случай не била виждала основния прокурор Иван Гешев в ресторанта „ Осемте джуджета “ .

Както се споделя – дума против дума. Доказателства –  и да има, то ние не ги видяхме.

Собственикът на „ Изамет “ беше арестуван от подчиненото на Румен Радев Министерство на вътрешните работи безусловно на влизане за срещата с медиите.

Да, при съществуване на прокурорско предписание полицията не може просто да откаже да арестува някого . В името на концепцията, че би трябвало да се чуят всички страни обаче можеше да го изчака и да щракне белезниците на излизане от конференцията. Вратата на залата на последния етаж в Българска телеграфна агенция е една – нямаше къде да избяга Христов.

Всъщност в последните дни обвиняване и полиция работят в изключителна симбиоза против политиците от първите две партии, опитващи се да сформират държавно управление.

Румен Радев и държавното управление му пък услужливо поемат подадената топка и я връщат във всеки комфортен миг, с цел да се стопират всевъзможни благоприятни условия за евроатлантическо болшинство.

Така видяно – какво пречи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да сформират експертен кабинет?

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР