Полицията изяснява мотивите на 20-годишния Иван Чонтов, който блъсна с

...
Полицията изяснява мотивите на 20-годишния Иван Чонтов, който блъсна с
Коментари Харесай

Искат постоянен арест за шофьор блъснал 6 коли в опита си да избяга от полицията

Полицията обяснява претекстовете на 20-годишния Иван Чонтов, който блъсна с колата си шест автомобила и рейс в опит да избегне полицейско гонене. Инцидентът е от четвъртък вечер в Бургас, оповестиха на взаимен брифинг в Бургас от прокуратурата и полицията.
Прочетете още
Мъжът е задържан до 72 часа и му е повдигнато обвиняване за безчинство и за възпрепятстване на служители на реда да изпълнят дълга си. Обвиняемият не е спрял на команда от правоохранителните органи, след което се качил в автомобил и макар отправено му предизвестие потеглил в опит да избяга, предизвиквайки гонене с полицейски коли.

Чонтов е упрекнат и за това, че е нарушил публичния ред, шофирайки с превишена скорост е развалил коли и е основал заплаха за живота и здравето на други участници в придвижването. Затова следва да бъде взета мярка за непрекъснат арест, обясниха от прокуратурата.

„ Ще бъде открито и неговото психологично положение, защото и допустимо лицето да не е в положително такова ”, съобщи прокурор Мария Маркова. Ще бъде взета и кръвна проба за разбор за съществуване на опиати, обясниха още от прокуратурата, макар че първите проби с дрегер бяха негативни.

По думите на старши комисар Калоян Калоянов- шеф на ОДМВР Бургас са ангажирани мнозина служители на реда при преследването му, тъй като арестуваният е имал несъответстващо и доста рисково държание. „ На второ място в колата бяха открити муниции, на трето място чиновниците на реда са видели, че държи хладно оръжие –нож, който е изхвърлил при бягството си ”, изясни комисар Калоянов.

Вчера е задържан и бащата на момчето, предприемачът Петър Чонтов. Той е заплашвал и се е опитал да повлияе на очевидци. Задържан е за 24 часа.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР