Полицията използва сълзотворен газ срещу фенове, включително жени и деца.

...
Полицията използва сълзотворен газ срещу фенове, включително жени и деца.
Коментари Харесай

Нов доклад в сената критикува организацията на финала в Шампионската лига

Полицията употребява сълзотворен газ против почитатели, в това число дами и деца. Привържениците на, дружно с кмета на града Стив Ротеръм, споделиха, че са били ограбени от нарушители от предградието Сен Дени в Париж. Френският вътрешен министър Жералд Дарманен доста пъти съобщи, че един от главните проблеми е огромният брой почитатели на Ливърпул, които са били с подправени билети, само че отчетът на Сената акцентира и други пропуски.

" Продажбата на билети не може да се смята за единствена или съществена причина за случаите ", сподели сенатор Лоран Лафон. " Имаше липса на организация сред другите наранени страни ", добави той, акцентирайки незадоволителната съгласуваност сред полицията, защитата на стадиона и транспортните чиновници, който имаха стачка на публичния превоз в същия ден. Дарманен и френският министър на спорта Амели Удеа-Кастера се извиниха на последователите, забъркани в неприятностите, само че настояват, че доста последователи на са пристигнали с подправени билети - нещо, което почитателите отхвърлят.

Говорителят на английския министър председател Борис сподели през май, че Джонсън е мощно отчаян от отношението към почитателите на в Париж, до момента в който Дарманен настоя, че последователите на британския отбор са създавали проблеми с публичния ред. Проблемът помрачи имиджа на като хазаин на огромни спортни събития, като страната би трябвало да провежда Световното състезание по ръгби през 2023-а и Олимпийските игри през 2024 година.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР