Полицията идентифицира 42-годишния заподозрян като косовски сърбин от Зубин поток.

...
Полицията идентифицира 42-годишния заподозрян като косовски сърбин от Зубин поток.
Коментари Харесай

Престрелка в Северно Косово между косовската полиция и няколко души

Полицията разпознава 42-годишния обвинен като косовски сърбин от Зубин поток. Той ще остане в ареста за 48 часа, добавя Българска телеграфна агенция. 

Полицията осведоми, че няма ранени при размяната на огън сред стрелците и полицейските чиновници в село Бубе в Зубин поток, община, обитаема най-вече със сърби в северната част на Косово.

Според информацията на полицията обвинените пренебрегнали полицейските разпоредби да спрат за инспекция и стреляли по полицейските чиновници.

" В опит да спре и ревизира транспортните средства (на заподозрените) полицията срещна въоръжена опозиция от страна на обвинени лица. Попаднали в сходна обстановка, с цел да се защитят и да овладеят обстановката, полицейските чиновници са дали отговор на нападението също с оръжие ", заяви косовската полиция.

Според информацията на Радио Свободна Европа има подозрения, че задържаният и другите обвинени лица, разкрили огън против косовската полиция, са прекарвали контрабандно овце от Сърбия за Косово.

" При инспекцията на камион са открити натоварени 40 овце без съпътстваща документи, за които има подозрения, че са превозени контрабандно от Сърбия за Република Косово. Открити са (на място) и два изоставени автомобила, за които се подозира, че са ескортирали камиона ", сподели още полицията.

Камионът с овцете е изпратен на митническия терминал, а двата автомобила, открити на място, са конфискувани.

Полицейски елементи, в това число косовският полицейски инспекторат, са пристигнали на място, а за случая е известен и прокурорът на Косово, се показва в известието на полицията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР