Полицията е задържала четирима души във връзка с атаката на

...
Полицията е задържала четирима души във връзка с атаката на
Коментари Харесай

Ивайло Иванов: Собственикът на нападнатото заведение в София не е искал да се намесва МВР

Полицията е задържала четирима души по отношение на офанзивата на столично заведение през вчерашния ден. Акцията е в ход и сега, тъй че е допустимо в напълно къс период всички участници във вандалската демонстрация да са в ареста.

Това сподели на брифинг в Министерския съвет основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. Трима от арестуваните са директните причинители на нападението, а четвъртият е сътрудникът на притежателя на обекта.
Задържан е сътрудникът на притежателя, чието заведение беше потрошено Издирват се причинителите на наказателната акция
Основната версия, по която работи полицията, са финансови неуредици – по първична информация, свързани със законова активност, реализирана от двамата.



Собственикът на заведението по този начин и не подал сигнал на телефон 112, посочи Ивайло Иванов – полицията се самосезирала, откакто в мрежата се появил записа от разправата.

„ Факт е, че те не са подали сигнал, това значи, че не е желал да се намеси Министерство на вътрешните работи и страната, само че по този начин или другояче ние се намесихме и те към този момент го схващат доста добре това нещо (…) Недопустимо е през 2019 година да се случват такива неща в заведения, които се посещават от доста хора в столицата. Тези времена от дълго време са отминали (…) Ако имат някакви неуредени бизнес връзки, има законов ред и съд, с които да си разрешат проблемите. Но по този метод няма да стане”, сподели Иванов.
Група мъже демонстративно изпочупиха част от столично заведение (ВИДЕО) Собственикът на потрошеното заведение в София сподели, че сe опасява за живота си
Само единият от арестуваните все още има престъпна регистрация. Общо директните причинители са шестима – ще бъдат арестувани за период от 24 часа.

По-късно денем ще станат известни и още детайлности за офанзивата, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР