Полицията е конфискувала повече от 12 тона кокаин от най-голямата

...
Полицията е конфискувала повече от 12 тона кокаин от най-голямата
Коментари Харесай

Рекордни 12 тона кокаин задържаха в Колумбия

Полицията е конфискувала повече от 12 тона кокаин от най-голямата незаконна група в Колумбия , най-голямото предизвикателство в дългогодишната битка на народа с трафика на опиати, заяви президентът Хуан Мануел Сантос, представен от The Guardian.

Кокаинът е бил открит подземен на четири ферми в регион за развъждане на банани в северозападната провинция Антиокия, близо до границата на Колумбия с Панама.

Пазарната стойност бе оценена от Сантос на към 360 млн. $ в Съединени американски щати, което би се равнявало на 660 милиона $ при междинна улична цена от към 60 $ на грам.

" Благодарение на полицейската интервенция и задгранично разузнаване, от другарски страни, приключихме най-голямото конфискация в историята ", разяснява Сантос в полицейска база, където кокаинът е изложен.

Сантос свързва кокаина с бандата за трафик на опиати, известна като Gulf Clan, която се трансформира в една от най-големите закани за сигурността, откогато мирът бе подписан през 2016 година с ръководени от марксистки партизани ФАРК.

Сантос, който напуща поста идната година, даде обещание да изпрати 80 000 военни и полицейски чиновници тук-там, следени от ФАРК, с цел да предотвратят появяването на нови банди.

Gulf Clan се управлява от укриващия се Дайро Антонио Усуга, прочут като Отониъл. Съединените щати предложиха премия до 5 млн. $ за информация, която докара до залавянето или гибелта му.

Освен опиатите, бандата се занимава с нелегално извличане на въглища, а множеството от членовете му 1500 в миналото са служили в редиците на десните паравоенни групи.

Колумбия е един от водещите международни производители на кокаин, с продукция от към 910 тона годишн о, съгласно американската администрация за битка с опиатите. Полицията за битка с опиатите конфискува 362 тона кокаин тази година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР