Полицията е арестувала близо 1500 души на протестите в подкрепа

...
Полицията е арестувала близо 1500 души на протестите в подкрепа
Коментари Харесай

Близо 1500 задържани на протестите в подкрепа на Навални

Полицията е арестувала близо 1500 души на митингите в поддръжка на съветския опозиционер Алексей Навални в Русия, съобщи Асошиейтед прес.

Според неправителствената организация „ ОВД-Инфо “ задържани са минимум 1496 души в 82 града, като най-големият брой е към 600 в Санкт Петербург.

Най-големият от митингите беше този в Москва. Там хиляди хора минаха с шествие през центъра на града. Имаше задържани още преди да стартират митингите, в това число хора от най-близкото обграждане на Навални.

Снимка: Getty Images

Организацията на Навални беше приканила протестиращите да се съберат на Манежния площад, тъкмо под стените на Кремъл, само че полицията отдели площада. Вместо това огромно голям брой се събра пред намиращата се наоколо Руска държавна библиотека, а друго застана на улица „ Тверская “, огромен бул., водещ към площада. След това и двете групи потеглиха по улиците.

Снимка: Getty Images

В Санкт Петербург полицията отдели Дворцовия площад, голямото пространство пред музея „ Ермитаж “, и протестиращите се струпаха по околния бул. „ Невски “.

Не е ясно дали като присъединяване и активност вчерашните демонстрации са били като тези от януари, които избухнаха, откакто Навални беше задържан. Оценките за присъединяване са разнообразни: съгласно полицията в Москва в столицата са излезли към 6000 души, а наблюдаващ съобщи за „ Ютюб “ канала на Навални, че множеството е към 60 000 души.

Снимка: Getty Images

Националните митинги бяха свикани за същия ден, в който Владимир Путин произнесе годишното си обръщение за положението на страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР