Полиция за борба с безредиците бе разположена на коледен базар

...
Полиция за борба с безредиците бе разположена на коледен базар
Коментари Харесай

Безредици в Белгия и Нидерландия след победата на Мароко на световното в Катар /видео/

Полиция за битка с безредиците бе ситуирана на коледен базар в центъра на белгийската столица, а управляващите подредиха прекъсване на придвижването на някои линии на публичния превоз. Запалени бяха пожари в няколко региона на града, а по преминаващите транспортни средства бяха хвърляни камъни.

 

Група млади почитатели на Мароко разрушиха кола и скутери чартърен, демонстрират фрагменти, снимани от публицист на BBC на мястото на събитията.

 

Стотина полицейски чиновници бяха изпратени против футболните последователи, счупили пейки, улични лапмпи и хвърляли камъни и други тежки предмети против представителите на органите на реда. Най-малко едно транспортно средство е било подпалено.

 

" Десетки хора, в това число някои с качулки, потърсиха борба с полицията, което компрометира публичната сигурност “, се споделя в известие от полицията в Брюксел, представено от белгийския вестник Le Soir. Най-малко 10 души са задържани, разяснява изданието.

 

Победата на Мароко бе огромно отчаяние за белгийците на шампионата за Световната купа и бе чествана буйно от почитатели с марокански имигрантски корени.

 

Раджае Мауан, белгийски политик с марокански корени, която е съпредседател на френскоговорящата партия Ecolo, осъди насилието. " Няма опрощение за държанието на тези " поддръжници. Истинските последователи честват с наслада и почитание “, написа политикът в обществената мрежа " Туитър “.

 

Социалистът Руди Верворт, министър-председател на държавното управление на столичния район Брюксел, на собствен ред написа: " Нищо не оправдава вандализма на тези хулигани, които посрамват същинските почитатели. Полицията прави всичко допустимо за запазване на публичния ред “.

 

По-голямата част от празненствата на мароканската общественост в Брюксел минаха умерено, означиха редица представитеи на управляващите. Мароканската диаспора в Белгия наброява към половин милион души.

 

Филип Клоуз, кметът на град Брюксел, също осъди насилието и прикани футболните последователи да не идват в центъра на града. Полицията в белгийската столица посъветва хората да не пътуват до централните градски региони.

 

" Насилието е несвоевременно при такива условия “, акцентира белгийският министър председател Александър де Кроо. " Футболът би трябвало да е развлечение “, добави политикът.

 

" Жалко е да виждам по какъв начин няколко лица злоупотребяват със обстановка, с цел да вилнеят “, разяснява на собствен ред белгийският вътрешен министър Аналис Верлинден.

 

Фламандската крайнодясна партия Vlaams Belang се възползва от обстановката, като ръководителят на партията Том Ван Грикен съобщи, че белгийците с марокански корени са " свободни да изоставен “ страната.

 

Безредици имаше и в белгийските градове Антверпен и Лиеж, предаде Associated Press.

Полицията в Нидерландия заяви, че в Ротердам също се е стигнало до принуждение, като чиновници за битка с безредиците са се пробвали да разгонят група от 500 футболни почитатели, замеряли представителите на реда със счупени стъкла и са употребявали против тях друга пиротехника. Съобщава се за вълнения и в Амстердам и Хага.

The riots in Brussels by Moroccan fans continue well into the evening after Morocco defeated Belgium 2-0 at the Qatar World Cup.

Hours of unrest in the Belgian capital city without the police being able to re-establish control.
— Visegrád 24 (@visegrad24)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР