Полиция и прокуратура разследват случай на блудство с малолетно дете

...
Полиция и прокуратура разследват случай на блудство с малолетно дете
Коментари Харесай

„Направил си е кефа и никой нищо не може да му направи“: Мъж блудства с 12-годишно момиче

Полиция и прокуратура проверяват случай на блудничество с малолетно дете в Белослатинско. Веднага след действието за 24 часа е бил арестуван възможен обвинен, само че по-късно е бил освободен.

Напрежението в обитаемото място ескалира с всеки минал ден, защото мъжът се разхождал свободно из селото и твърдял, че е почтен. Близките на момичето упорстват за неотложен арест, с цел да не се стигне до разпра.

Прокуратурата в Пловдив му повдигна обвиняване и изиска непрекъснатото му задържане под стража

Историята е от село Търнак. 12-годишното момиче е на открито с братчето си, когато мъж от селото предлага да ги закара до дома им. Децата го познават и се съгласяват, описват околните.

Впоследствие обаче той смъква момчето от колата и потегля с момичето в незнайна посока . Тъй като то не се прибира дълго време, стартира търсене, само че без триумф.

„ Взел ги е и не ги е върнал до сутринта – били са до пет часа отвън селото. Гаврил се е с нея. Има доказателства от правосъден доктор. Той не беше арестуван даже за 24 часа, пуснали са го съвсем незабавно “, твърди Илияна Пелова, майка на момичето.

В дъното на всичко стои моят бракоразвод, безапелационен е той

Задържаният и след това освободен гражданин на селото е 36-годишен, фамилен, има четири деца.

„ Хората ги е боязън. Вече от три дни не си пускат децата на учебно заведение, тъй като ги е боязън, този човек може да извърши друго закононарушение. Имаме две тъжби в прокуратурата. Очакваме да си свърши работата, тъй като индивидът е престъпно проявен. Нашите упования са той да бъде арестуван, с цел да няма ексцесии , да няма проблеми “, изяснява вуйчото на момичето Слави Борисов.

„ За нас не е добре, той го е направил с това момиче, само че на следващия ден ще направи същото и с нашите деца. Аз имам внучка в учебно заведение, от понеделник няма да я пусна в учебно заведение “, твърди жена от селото.

Детето е било признато в болничното заведение в града

bTV потърси въпросния мъж в дома му, само че не откри никого. След случая фамилията краткотрайно е напуснало селото, описват съседи.

„ Те доста знаят прокуратурата кой кихнал, кой – не, само че за какво си затварят очите, това не ми е ясно. Докога мислят, че ние можем да поносим. Днеска, на следващия ден, ще го вардим, ще влезем ние в пандиза, че някой си няма ум “, споделя Валери Симеонов, родственик на фамилията.

„ Искам да кажа, че ние сме остарели хора, заболели, боязън ни е да замръкнем, това желая да кажа “, твърди Даринка Динкова, гражданин на село Търнак.

Учителят е арестуван за 24 часа, а по-късно е освободен

Междувременно стана ясно, че спрямо  момичето е приложена мярка за протекция, като то краткотрайно е изведено от фамилията и настанено в обществена институция.

„ Трябва да бъде обезпечена спокойна среда за детенцето и да бъде предотвратен следващ предстоящ риск “, твърди Виолина  Игнатова, която е шеф на отдел „ Закрила на детето “.

Ще се работи и с майката, която има още пет малолетни деца. Социалните подчертават върху занижения ѝ наставнически потенциал с обяснението, че е оставила детето си без контрол. Близките обаче упорстват за съответни ограничения и по отношение на насилника.

8-годишното момиче изчезна на 3 август

„ Нея би трябвало да я вземат вкъщи, а той е на независимост и се хвали, че ще ни бие, че ще ни пребие. Вика, че си е направил кефа и никой нищо не може да му направи – нито полиция, нито никой “, изяснява майката Илияна Пелова.

„ Къде е страната, къде е прокуратурата “, пита риторично вуйчото Слави Борисов.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР