Полиция, данъчни инспектори и служители на Агенцията по храните влязоха

...
Полиция, данъчни инспектори и служители на Агенцията по храните влязоха
Коментари Харесай

Търговец: Спрете да купувате краставици и ще станат по 2 лева

Полиция, данъчни инспектори и чиновници на Агенцията по храните влязоха в огромните борси в няколко града

Започнаха инспекции в зеленчуковите тържища в страната. Полиция, данъчни инспектори и чиновници на Агенцията по храните влязоха в огромните борси в София, Благоевград, Пловдив и Стара Загора. Проверяват се цените и произхода на стоките.

Във фокуса на проверяващите в столицата попаднаха търговците на тържищата в кв. " Слатина " и " Дружба ". Борислав от години продава плодове и зеленчуци и по думите му е обикновено несезонните такива да са на високи цени.

" Естествено, че ще са на висока цена, вижте че вали сняг. Искате домати, нали се греят с гориво, да не е на ниска цена... Ако няма интерес, ще стане 2 лв. краставицата ", разяснява той, представен от.

Основната цел е да откри генезис, качество и ценообразуване на стоките. Някои от дребните хранилища през днешния ден останаха затворени, други търговци на борсата в " Дружба " споделиха, че са знаели за инспекцията още преди тя да стартира.

" Това, което по-задълбочено ще изследваме, е дали има нарушаване на фиска при вътрешни придобивания на подобен тип продукция. Има придобивания на реалистични цени от прилежащи страни ", сподели гл. контрольор Ивелина Трощанова.

Резултатът от инспекцията и анализът на откритите нарушавания се чакат в идващите дни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР