Полицейският служител, убил четирима колеги в центъра на френската столица

...
Полицейският служител, убил четирима колеги в центъра на френската столица
Коментари Харесай

Убиецът на полицаи от Париж бил радикален ислямист

Полицейският чиновник, умъртвил четирима сътрудници в центъра на френската столица Париж, евентуално е бил последовател на радикалния ислям. Нападателят към този момент е разследван и за тероризъм.
Той е имал контакти със салафити и е известно, че е подкрепял офанзиви като тази в зала " Батаклан " и други елементи на Париж или в редакцията на " Шарли Ебдо " през 2015 година
При офанзивите във френската столица починаха 130 души, а при тази в редакцията - 12 души. След тях бяха затегнати ограниченията за сигурност в страната.
Припомняме, че 45-годишният Микаел Харпон бе убит от полицията на местопроизшествието. Френски чиновници се пробват да открият претекст за убийствата.
Съпругата на Харпон е арестувана, макар че прокуратурата в Париж не е повдигнала обвиняване.
Служители на полицейския съюз допускат, че Харпон може да е взел участие в спор на работното място.
Съпругата му е споделила в полицията, че е имал проблем с шефовете си и усеща, че работата му е недооценена. Харпон е разказан и като 70% ням.
Според отчети той приема исляма преди 18 месеца и стопира да приказва с сътрудници дами в офиса. Но представител на държавното управление съобщи по-рано, че няма индикации да е бил радикализиран преди офанзивата.
Убийствата са ден, откакто полицията стачкува в цяла Франция поради засилващото се принуждение по отношение на офицерите. Хиляди чиновници стачкуваха в Париж заради дефицит на запаси и спорни пенсионни промени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР