Безумието на TikTok „подлага на напрежение полицията и училищата“

...
Полицейските лидери и синдикатите на учителите предупреждават, че безумието на
Коментари Харесай

Полицейските лидери и синдикатите на учителите предупреждават, че безумието на TikTok, което насърчава антисоциалното поведение, оказва напрежение върху обществените услуги .

Това идва, след като BBC разкри как непропорционалната ангажираност, предизвикана от TikTok, е свързана с прекъсването.

BBC откри четири скорошни примера, включително обществена намеса в полицейското разследване на изчезването на Никола Були и училищен вандализъм.

TikTok казва, че неговият алгоритъм дава приоритет на безопасността, докато изгражда общности .

Разследването на BBC установи, че потребителите на TikTok виждат видеоклипове, които обикновено не биха били препоръчани - което от своя страна ги стимулира да правят необичайни неща в своите собствени видеоклипове в платформата.

Тези безумия - при които TikTok води до непропорционални количества ангажираност към някои теми - бяха доказателство от интервюта с бивши служители, потребители на приложението и Анализ на BBC на по-широки данни от социалните медии.

Другите два примера, които BBC разследва, са извън Обединеното кралство - онлайн мания за убийството на четирима студенти в американския щат на Айдахо, което доведе до фалшиво обвинение на невинни хора и предположението, че TikTok разпали пламъците на неотдавнашните бунтове във Франция.

Главен полицай Пипа Милс, ръководител на Съвета за комуникации към Националния полицейски съвет, казва, че не всички ефекти на TikTok са по своята същност отрицателни – но случаите, подчертани от разследването на BBC покажете на TikTok „може да доведе до опасно и понякога престъпно поведение офлайн“.

"За съжаление сме свидетели на допълнителна и ненужна болка и мъка, причинени на жертвите и техните семейства, заедно с пагубното въздействие върху разследванията", казва тя.

"Ефектите от тези поведения върху криминалните разследвания и обслужването на нашите общности не трябва да се подценяват."

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР