Полицейски служители от 22 държави членки на ЕС и Frontex

...
Полицейски служители от 22 държави членки на ЕС и Frontex
Коментари Харесай

ГДБОП взе участие в международна операция на Европол

Полицейски чиновници от 22 страни членки на Европейски Съюз и Frontex взеха интензивно присъединяване в интервенция по противопоставяне на трафика на деца по предпочитаната активност на Европейски Съюз „ Трафик на хора “, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Операцията е координирана от Европол.

В резултат на подхванатите дейности 51 малолетни и 72 пълнолетни са разпознати като евентуални жертви на трафик. Непълнолетните са били обект на трудова, полова употреба или насилствена милостиня.

В хода на интервенцията са открити и няколко случая, свързани с незаконна миграция и имитация на документи за идентичност. По време на интервенцията европейските служители на реда са арестували 24 лица, обвинени за трафик на хора, а 61 лица са арестувани за други закононарушения. Действията са фокусирани върху „ горещите точки “ на полова употреба, насилствена милостиня, джебчийски обири и обири от малолетни в огромните европейски градове.

В България чиновници на ГДБОП са провели оперативно-издирвателни дейности на територията на София, Русе, Видин, Бургас и курортния комплекс Слънчев бряг. Установени са 28 дами, които дават отговор на профила на евентуални жертви на трафик на хора, една от които е непълнолетна- 17-годишна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР